Ostali sportovi

Srbija pobedom završila učešće na EP u futsalu: Preokretom do pobede nad Holandijom

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2022

-

22:13

Srbija pobedom završila učešće na EP u futsalu: Preokretom do pobede nad Holandijom
futsal reprezentacija Srbije - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Futsal reprezentacija Srbije je pobedom završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu. Izabranici Dejana Majesa su posle preokreta slavili nad selekcijom Holandije rezultatom 3:2.

Holanđani su bolje otvorili meč i veoma rano došli do vođstva. Igrao se treći minut kada je Džordani Martinus iskoristio asistenciju Džamala El Ganutija i pogodio za 1:0.

Dvadeset minuta kasnije vođstvo je bilo duplirano. Holandija je bila u napadu i jedan od igrača je šutirao, ali se lopta odbila od Stefana Rakića i završila u mreži Srbije.

Ipak, nisu se predavali ''Orlovi''. Najpre je u 27. minutu Strahinja Petrov iz kornera poslao loptu ka Slobodanu Rajčeviću, koji je sjajnim volej udarcem smanjio na 2:1. Izjednačujući pogodak bio je delo Denisa Ramića, kada je Srbija napravila sjajnu kontru, pa je Dragan Tomić iskoristio priliku da uposli saigrača koji je bio sam pred nebranjenim golom protivnika.

Odlučujući gol postigao je Andreja Stojčevski samo minut kasnije. Marko Pršić je šutirao, a omaleni Stojčeski sjajno pratio i sproveo loptu u mrežu i tako doneo trijumf svom timu.

Nažalost, poraz od Ukrajine 6:1 je u velikoj meri koštao srpsku reprezentaciju, koja je takmičenje završila u grupi. Treba napomenuti i to da najbolji srpski futsaler, Jovan Lazarević, nije odigrao ni jedan meč zbog povrede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport