Ostali sportovi

Srpski skijaš spreman za ZOI: Dobro se osećam

Komentari

Autor: Euronews

03/02/2022

-

14:05

Srpski skijaš spreman za ZOI: Dobro se osećam
Srpski skijaš spreman za ZOI: Dobro se osećam - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Srpski skijaš Marko Vukićević imao je prvi zvanični trening pred nastup na Zimskim olimpijskim igrama, gde će u nedelju početi učešće.

Posle treninga, ocenio je da je staza prilično zahtevna, "prava olimpijska".

"Mnogo je teža staza nego na prošlim igrama, zahtevnija, strmija. Nekako ima više terenskih promena i skokokva. Ja sam danas hteo da malo upoznam tu stazu, ovo mi je, kao i drugima, bio prvi spust na ovoj stazi u uslovima koji će vladati na trci. Želeo sam da se prilagodim bolje za sledeće dane. Narednih dana ću probati da dodajem brzinu i da dovedem sebe u situaciju da na trci se od starta 'gurnem' maksimalno i da pokažem sve što mogu u trenutku kada je to najvažnije", preneo je Olimpijski komietet Srbije njegove reči.

Istakao je da se fizički dobro osećao, s obzirom na to da je imao problema sa povredom noge.

"Noga naravno nije u potpunosti isto kao što je bilo pre povrede, što je i normalno, ali to ne mislim da je to veliki problem. Danas mi je više psihički bilo teško, jer posle dugo vremena sam prvi put ponovo bio u rutini koja vlada na ovako velikim takmičenjima. Od ogleda staze pa do samog treninga, jer ovo zaista teška staza. Uvek je to psihički zahtevno, Ali već posle prvog spuštanja je mnogo lakše. Sada se osećam mnogo sigurnije i spreman sam da već sutra na drugom zvaničnom treningu budem bolji. Verujem da će ta nervoza već sutra da nestane".

Razgovarao je sa drugim sportistima i organizaciju je ocenio "najboljom" od svih, kada je reč o zimskim olimpijskim igrama.

"Imao sam prilike da razgovaram sa drugim sportistima i uvek im kažem da za sada izgleda da su ovo najbolje organizovane Igre od svih na kojima sam do sada bio. Zaposleni i volonteri baš znaju šta im je posao i šta treba da rade. Selo je veoma udobno, kvalitetno je napravljeno. Kvalitetnije nego na prethodnim Igrama. Logistika je odlično organizovana. Nemamo potrebe za komplikovanim transportom, obzirom da direktno iz Olimpijskog sela gondola vozi do staza. Sada je malo drugačije i zahtevnije zbog mera protiv Covid 19 infekcije, ali mi se čini da su se Kinezi odlično snašli i u ovim okolnostima. Ne mogu da zamislim neku drugu zemlju koja bi u ovim okolnostima mogla tako dobro da organizuje Olimpijske igre. Ja sam pozitivno izneneđen i veoma sam zadovoljan. Svi sportisti se mnogo dobro osećaju".

Atmosferu u srpskom timu ocenio je sa "super".

"Mali smo tim, ali smo baš zbog toga uspeli više da se povežemo i usmereni smo jedni da druge. Pohvalio bih i našu šeficu Misije i ostale članove našeg Tima. Bilo koji problem da imamo, oni odmah nađu rešenje. Koncentrisan sam na svoje treninge i takmičenje, jer znam da će sve drugo biti rešeno i u tom smislu, zaista je vrhunska organizacija".

Komentari (0)

Sport