Ostali sportovi

Novi selektor Srbije ima visoke ambicije: Vodim najbolju ekipu na svetu, ali nisam ja osvojio te trofeje

Komentari

Autor: Euronews

04/02/2022

-

12:24

Novi selektor Srbije ima visoke ambicije: Vodim najbolju ekipu na svetu, ali nisam ja osvojio te trofeje
Novi selektor Srbije ima visoke ambicije: Vodim najbolju ekipu na svetu, ali nisam ja osvojio te trofeje - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski stručnjak Danijele Santareli želi da sa selekcijom Srbije nastavi trofejni put koji je u proteklih 20 godina trasirao njegov prethodnik Zoran Terzić.

Od novog selektora odbojkašica Srbije se očekuju samo najviši dometi, jer takav je šampionski tim dobio u ruke, a i on sam ne beži od odgovornosti jer zna da je postao selektor zvanično najbolje selekcije na svetu.

"Lepo to zvuči, ali da budemo iskreni, nisu to trofeji koje sam ja osvojio, već moj prethodnih Zoran Terzić koji je taj posao obavljao 20 godina. On je već godinama među najboljim svetskim trenerima, bio je to i kad sam počinjao trenersku karijeru, tako da mogu reći da je on neko od koga sam učio ovaj posao. Neće biti lako da ga zamenim, ali pred nama su izazovi sa kojima smo spremni da se borimo", rekao je Italijan u opširnom razgovoru za Odbojkaški savez Srbije i dodao:

"Uvek kažem da pritisak nije oko mene, nego u meni. Izabrao sam da živim sa tim, on me tera da radim i napredujem i ne bežim od njega. Odbojkaški savez Srbije želi da stalno pobeđuje, baš kao i ja, tako da smo pronašli zajednički cilj".

Novi selektor Srbije je pričao i o tome kao je uopšte došlo do toga da zameni Zorana Terzića na toj funkciji.

"Tri godine sam bio selektor Hrvatske i nakon prekida saradnje sa njima sam želeo da pronađem novi angažman u nekoj nacionalnoj selekciji. Bio sam u pregovorima sa Poljskom, ali su se oni odlučili za drugog kandidata, a onda me je pred finalnu utakmicu italijanskog kupa nazvao menadžer i rekao da me u Srbiji video kao zamenu za Zorana Terzića. Zatražio sam samo da sačekamo da prođe finalni meč, jer sam bio potpuno fokusiran na obaveze u Koneljanu, i odmah posle toga smo seli da razgovaramo i lako se dogovorili".

Santareli je pojasnio i da ne postoji niko ko nije dobrodošao u nacionalni tim i da će zbog toga obaviti razgovore sa mnogim igračicama, kako onim starijim, tako i onim mlađom.

"Odbojkaški savez Srbije mi je širom otvorio vrata i ja ih nikome neću zatvarati. Razgovaraću sa svim igračicama kako bih video kakvi su im planovi. Konkretno, pričao sam sa Jovanom Stevanović koja je pristala da se vrati, a razgovor ću voditi i sa mnogo mlađih igračica, kao i sa trenerima mlađih kategorija. Vi u Srbiji ste mentalno veo jaki, ja sam temperamentan trener i verujem da ćemo zajedno uspeti da ostvarimo dobre rezultate", završio je Santareli

Komentari (0)

Sport