Ostali sportovi

Trostruka šampionka sveta zvezda večeri u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2021

-

15:34

Trostruka šampionka sveta zvezda večeri u Beogradu
Trostruka šampionka sveta zvezda večeri u Beogradu - Copyright Promo/Kik boks savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Spektakularni kik-boks turnir "Arena Friday Night Fights 3" biće održan 11. juna u “Kovilovo resortu” u Beogradu. Zvezda programa "Ladies Kickboxing Night" biće naša šampionka, trostruki amaterski prvak sveta i dobitnik "Majske nagrade" 2021. godine - Teodora Manić.

Ona će napasti titulu prvaka sveta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg. Aktuelna šampionka dolazi iz Italije, Kristina Karuzo i ona je Teodori nanela jedan od retkih poraza u amaterskoj konkurenciji na prvenstvu Evrope 2016, tako da će ovo ujedno biti i njihov revanš duel. Međutim, kod Teodore straha nema.

"Treme da, one pozitivne kao i uvek, ali straha ne. Spremna sam kao nikad! Dobro znam Kristinu, znam šta ume i može, ali znam i čime ja raspolažem. Cilj je jasan: da pojas zasija oko mog struka", optimistična je jedna od najboljih kikbokserki koje Srbija ima.

Vetar u leđa Teodori sigurno je i “Majska nagrada”, koju je nedavno dobila kao najuspešniji sportista u kategoriji neolimpijskog sporta.

"Velika čast, ali i obaveza da opravdam nagradu Sportskog saveza Srbije. Hvala Kik-boks savezu Srbije koji me je kandidovao za ovu nagradu. Obećavam da neću poleteti zbog toga, naprotiv. Još čvršće ću koračati na šampionskom putu i uvek biti spremna da se borim za čast i ugled Srbije. Videćete to već na 'Arena Friday Night Fights 3', turniru koji izrasta u najbolje u našem sportu u Evropi. Zaista sjajna organizacija i drago mi je što sam deo tog spektakla", kaže Manićeva.

Pored "Ladies Kickboxing Night", koji će sadržati pet fantastičnih borbi u ženskoj konkurenciji i biti direktno prenošen preko kanala TV Arena sport u našoj zemlji kao i na aplikaciji ONE Championship, u petak ćemo imati i drugi deo programa. Reč je o "Road to One", koji se sastoji iz kvalifikacionog, piramidalnog turnira u superteškoj kategoriji u kome učestvuju četiri borca predstavljajući četiri zemlje iz regiona: Miroslav Vujović - Crna Gora, Anto Širić - Hrvatska, Aleksandar Dimovski - Severna Makedonija i Nikola Filipović, aktuelni prvak Evrope i sveta iz Srbije.

Pobednik turnira overava prolaz na završni turnir osmorice najboljih evropski superteškaša koji će biti održan u drugom delu godine. Inače, za konačnog pobednika turnira predviđena je pozamašna novčana nagrada i što je još važnije, ugovor sa "ONE Championship". Između polufinalnih i finalne borbe, imaćemo priliku da vidimo još četiri vrhunske, rejting borbe.

Prisustvo na spektaklu potvrdio je i predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKO Europe, Ištvan Kiralji i član WAKO Europe Board, Tomaž Barada. Specijalni gost turnira će biti Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Grand Prix.

Komentari (0)

Sport