Ostali sportovi

Los Anđeles Remsima titula u NFL: Holivudski rasplet, Donaldu uloga junaka 56. Superboula

Komentari

Autor: Euronews

14/02/2022

-

07:43

Los Anđeles Remsima titula u NFL: Holivudski rasplet, Donaldu uloga junaka 56. Superboula
Los Anđeles Remsima titula u NFL: Holivudski rasplet, Donaldu uloga junaka 56. Superboula - Copyright AP Photo/Ted S. Warre

veličina teksta

Aa Aa

Sve je bilo kao u Holivudu, finale 56. Superbola u filmskom raspletu pripalo je Los Anđeles Remsima koji su na svom "So-Fi" stadionu pobedili Sinsinati Bengalse sa 23:20 (7:3, 6:7, 3:10, 7:0). Kao i svaka bajka i ova je imala svoije junake, u MVP-u pobednika, hvataču Kuperu Kapu i svakako najboljem defanzivcu Eronu Donaldu, koji je sprečio poslednji napad rivala.

Tim iz Los Anđelesa je bolje otvorio meč, poveo je sa 13:3. Staford je bio siguran u prvoj četvrtini, precizan. Na startu meča je briljirao Odel Bekam, koji se povredio i verovatno pokidao ukrštene ligamente kolena. Bengalsi mogu da žale, napravili su 17:0, imali su prednost od 20:13 na startu treće četvrtine, ali je onda proradila odbrana Remsa. 

Posle tačdauna magičnog Kuper Kapa, drugog na meču, tim iz Los Anđelesa je preokrenuo rezultat, poveo sa 23:20, ali je ostalo 85 sekundi za Baroua. Imali su Bengalsi šansu za istoriju, ali je trener Zek Tejlor hteo sve a dobio ništa.

 

 

Imao je Sinsinati drugi drajv za jedan jard na sredini terena, mogao je makar za fild gol i produžetak. Barou je oklevao na četvrtom daunu, a meastralni, defanzivni MVP lige 2020. i 2021. godine, Eron Donald, zaustavio je kvoterbeka ekipe iz Ohaja, koji je bacio loptu u prazno, i takjo iz drugog pokušaja se domogao titule. 

Remsi su novi vladari Amerike, nasledili su Tampa Bej Bakanirse na NFL tronu. Pre tri godine, Nju Ingland Petriotsi su ih zaustaviuli na sa kraju, ali sada je najvredniji pehar u američkom sportu konačno u rukama vlasnika Stena Kroenkea.

Šon Mekvej je sa 36 godina postao najmlađi trener na NFL tronu. Za MVP 56. Superboula izabran je maestralni risiver Kuper Kap koji je postigao dva tačdauna, ukupno šest u ovom plej-ofu. Posle nagrada za najboljeg ofanzivnog igrača godine, sada je stigao do novog laskavog priznanja. 

Komentari (0)

Sport