Ostali sportovi

Nevena Ignjatović na 30. mestu u spustu na ZOI u Pekingu

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2022

-

10:08

Nevena Ignjatović na 30. mestu u spustu na ZOI u Pekingu
Nevena Ignjatović na 30. mestu u spustu na ZOI u Pekingu - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 30. mesto u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. 

Ona je olimpijsku stazu odvezla u vremenu minut i 40,73 sekunde. 

Planirano je da takmičenje počne u 4 ujutro, ali je usled jakog vetra na stazi sudijski žiri doneo odluku da se start pomeri za 30 minuta. 

Slično kao i u muškoj konkurenciji, staza je bila izuzetno zahtevna za sve skijašice. Pet takmičarki nije uspelo da završi trku, usled izletanja i padova. 

Odmah nakon završetka trke Nevena Ignjatović je naglasila da je konfiguracija terena na stazi bila veoma izazovna. Nije bila zadovoljna svojim skijanjem na ovoj trci, ali je ostala pozitivna u susret disciplini od koje ima najveća očekivanja, a to je alpska kombinacija.

"Uspela sam da odskijam ovako težak i izazovan teren na nivou koji je daleko od onoga što ja mogu, za šta sam sposobna i što sam do sada pokazivala. Moram da održim glavu gore. Ja sam rekla da je sve ovo upoznavanje staze i da je moj cilj da se spremim za alpsku kombinaciju. Činjenica je da sam danas bila veoma spora. Naravno da sam želela bolje, ali danas sam imala dve ogromne greške uz malo veći otpor vetra u prsa. Sutra ću odmoriti i spremiti se za četvrtak i alpsku kombinaciju", rekla je Nevena Ignjatović.

Nevena Ignjatović sledeći nastup ima u četvrtak, 17. februara, kada će voziti alpsku kombinaciju. 

Ženski olimpijski spust osvojila je takmičarka iz Švajcarske, Korin Suter, vremenom minut i 31,87 sekundi. 

Iza nje na podijumu ostale su dve Italijanke. Drugo mesto osvojila je Sofija Gođa sa zaostatkom od 0,16 sekundi, dok je treća bila Nađa Delađo (+0,57).

Komentari (0)

Sport