Ostali sportovi

Bilans dana na ZOI u Pekingu: Gisin odbranila zlato iz Pjončanga

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2022

-

16:06 >> 16:18

Bilans dana na ZOI u Pekingu: Gisin odbranila zlato iz Pjončanga
Gisin - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Pored klizanja, najveću pažnju 16. dana na ZOI u Pekingu izazvala je trka kod žena u aplskoj kombinaciji. Švajcarkinja Mišel Gisin je posle bronze u Supervelelaslalomu potvrdila je klasu u kombinaciji i uspela je da odbrani zlato sa ZOI u Pjončangu od pre četiri godine.

Iskusna 28-godišnja skijašica bila je 12. u spustu, ali daleko najbrža u slalomu pa je slavila u vremenu 2:25,67. Srebro je pripalo njenoj zemljakinji Vendi Holdener (+1,05), a do bronze je stigla Italijanka Federika Brinjone (+1,85). 

Nažalost srpska skijašica Nevena Ignjatović ostala je bez plasmana jer je posle 22. mesta u spustu diskvalifikovana u slalomu.

Kamila Valijeva nije izdržala pritisak u umetničkog klizanju pa je završila kao četvrta u slobodnom sastavu. Njene zemljakinje Ana Ščerbakova i Aleksandra Trusova stigle su do zlata i srebra, dok je Japanka Kaori Sakamoto bila bronzana.

 

 

U fristajlingu (ski kros) za žene trijumfovala je Šveđanka Sandra Naeslund, Marijele Tompson donela srebro za Kanadu, a Danijela Najer bronzu za Nemačku.

Hokejašice Kanade odbranile su titulu. U finalu su bile bolje od SAD 3:2 (2:0, 1:1, 0:1). Finkinje su bronzane.

U nordijskoj kombinaciji (skokovi na velikoj skakaonici i trci 4X5 kilometara) slavili su ekipno Norvežani Espen Brjornstad, Espen Andersen, Luras Jens Oftebro i Jorgen Grabak u vremenu 50:45,1. Do srebra su došli Nemci (Fajst, Šmid, Frencel i Gajger) uz 54,9 sekundi zaostatka, dok su bronzani Japanci (J. Vatabe, Nagai, A. Vatabe, Jamamoto) sa 55,2 sekunde zaostatka.

 

 

Briljantna Japanka Miho Takagi je osvojila zlato u brzom klizanju na 1.000 metara uz novi olimpijski rekord 1:13,19 minuta. Holanđanka Juta Lerdam je bila srebrna (+0,64), a Amerikanka Britni Bouvi bronzana (+1,42).

Bilans medalja posle 16. dana na ZOI: Norveška (14 zlata, 7 sreba, 8 bronzi), Nemačka (10 zlata, 7 serbra, 5 bronzi), SAD (8 zlata, 8 srebra, 5 bronzi)...

Komentari (0)

Sport