Ostali sportovi

Rukometaši Srbije otkazali prijateljske utakmice protiv Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

14:37

Rukometaši Srbije otkazali prijateljske utakmice protiv Rusije
RSS - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Prijateljski mečevi između rukometaša Srbije i Rusije, planirani za mart, otkazani su, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu, Rukometni savez Srbije bio je prinuđen da otkaže ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su predviđene za mart mesec ove godine, nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije (EHF) na kome je doneta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usled sukoba u Ukrajini.

Rukometaši Srbije su u EHF nedelji nacionalnih timova planirali dve provere sa Rusijom, 18. marta u Kragujevcu i 19. marta u Beogradu, ali shodno situaciji i odlukama Evropske rukometne federacije, kontrolne utakmice pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su otkazane.

Naša selekcija će biti prinuđena da menja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti doneta u narednim danima.

Izabranike Tonija Ðerone u aprilu očekuju baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Komentari (0)

Sport