Ostali sportovi

Kvalifikacije za EP: Srbija pobedila favorizovanu Švedsku

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

19:31

Kvalifikacije za EP: Srbija pobedila favorizovanu Švedsku
Kvalifikacije za EP: Srbija pobedila favorizovanu Švedsku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U meču 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, rukometašice Srbije su u Zrenjaninu ugostile Švedsku, neporaženi tim u grupi 6 i zabeležili pobedu rezultatom 24:21 (10:9).

Na tri minuta pre kraja Srbija je ispustila četiri gola prednosti  i napad da ga uveća. Goše su se za kratko vreme približile na 22:20, ali nisu imale snage da ugroze drugu pobedu domaćina.

Briljirala je na golu reprezentacije Srbije Jovana Risović, fenomenalnim odbranama, zabeležila ih je 18, dala je ogroman doprinos u trijumfu nad timom koja je na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojio peto mesto.   

Izabranoce Uroša Bregara odlično su počele meč, dobre odbrane Jovane Risović, imala ih je sedam u 18. minutu i raspoložena Sanja Radosavljević koja je sa levog krila četiri puta bila precizna, donele su prednost 8:4.

Sjajno su se nosile domaće igračice za neugodnim rivalom, iako su Šveđanke često uspevale da se približe na gol zaostatka kao u finišu prvog poluvremena, Srbije je nalazila način da se udalji na osetniju prednost.

Srbija i Švedska sada na vrhu tabele imaju skor od dve pobede i poraz, a u subotu je meč ovih selekcija u Švedskoj. 

Srbija: Risović (18 odbrana), Graovac, Bogojević 2, Janjušević 1, Kovačević, Lavko 6, Lišćević, Lovrić 1, Petrović 5, Radojević 2, Radosavljević 4,  Stoiljković 3, Trifunović, Vukajlović.

Švedska: Bundsen (15 odbrana), Blom 2,  Karlson 1, Danielson, Dano, Gulberg, Hagman 10, Hanson 1, Lagerkvist, Lindkvist 2, Melegard, Petren 2, Roberts 2, Ride, Stromberg, Torlajfsdotir 1.

 

Komentari (0)

Sport