Ostali sportovi

Institut za ženski sport u programu "Sportska diplomatija" - srpski treneri u SAD

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2022

-

13:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Institut za ženski sport i Ambasada SAD u Beogradu će u narednih godinu dana sarađivati na realizaciji jednog od najprestižnijih programa Stejt departmenta za razvoj sporta. Srbija će zahvaljujući ovom programu imati priliku da na razmenu pošalje 14 sportskih radnika i trenera koji se prvenstveno bave ženskom košarkom.

Jelena Pavićević, koordinatorka Instituta za ženski sport kaže da je ovo veliko međunarodno priznanje za Srbiju. 

"Ponosni smo što su izabrali Srbiju za ovakav program. Ovo će biti veliko iskustvo za naše sportiste jer je Amerika, što se košarke tiče, na vrhunskom nivou. Treneri će tamo moći da steknu veliko iskustvo i znanje. Oni će tamo biti tri nedelje i to će biti neprocenjivo iskustvo za njih", kazala je Pavićević.

Kako navodi, Srbija je jedna od 20 zemalja koja je ušla u ovaj program i još nisu odabrani ljudi koji će krenuti put Amerike.

"Oni će onda svoje znanje da šire u celoj Srbiji. Svi će ovde imati jednake prilike", rekla je Pavićević.

Inače, Institut za ženski sport vodeća je organizacija za ženski rekreativni i profesionalni sport u jugoistočnoj Evropi koja radi na brojnim projektima, od kojih se ističe organizacija besplatnih škola sportova i radionica za devojčice uzrasta od sedam do 14 godina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport