Ostali sportovi

Sutra počinje Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju: Učešće najavilo 378 plivača iz zemlje i inostranstva

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

09:28

Sutra počinje Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju: Učešće najavilo 378 plivača iz zemlje i inostranstva
Sutra počinje Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju: Učešće najavilo 378 plivača iz zemlje i inostranstva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle nekoliko meseci treninga i plivači Srbije jedva čekaju da počnu sa treninzima. Plivački savez Srbije, u skladu sa međunarodnim kalendarom takmičenja za 2022. godinu, na bazenu SC "Novi Beograd" organizuje internacionalno plivačko takmičenje Otvoreno prvenstvo Srbije 2022., od 11. do 13. marta.

Takmičenje je pojedinačno i traje tri dana u toku kojih će se čak 378 plivača iz ukupno 38 klubova iz Srbije i inostranstva takmičiti za titulu prvaka prvenstva, kao i za ostvarenje kvalifikatornih normi za međunarodna takmičenja. Ovo takmičenje nalazi se u kalendaru Svetske plivačke federacije (FINA), na kome mogu da se ostvare propisane norme za učešće na Svetskom prvenstvu u plivanju, koje će se u junu održati u Budimpešti.

Srpski plivači sa velikim ambicijama dočekuju start u petak i nadaju se uspesima. U Plivačkom savezu Srbije velike nade polažu u reprezentativce, među kojima su Anja Crevar (osvajačica srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Kazanu 2021. godine), Nina Stanisavljević (osvajačica srebrne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu, prošle godine), Velimir Stjepanović i Uroš Nikolić (članovi štafete 4x100 kraul), Uroš Živanović (osvajač zlatne medalje na Komen Kupu) i mnogi drugi.

Plivački savez Srbije već tradicionalno organizuje ovo takmičenje u martu mesecu u želji da svoj sport približi svima i tako podstakne razvoj svih oblika plivanja. PSS se i putem medija zahvaljuje Ministarstvu omladine i sporta na finansijskoj podršci i prilici da grad Beograd još jednom bude domaćin ovog događaja od međunarodnog značaja i u 2022. godini.

Kvalifikacije počinju svakog dana u 09:00, a finala su na program od 17:30.

Komentari (0)

Sport