Ostali sportovi

Rukometaši Srbije putuju u Češku: Selektor Đerona zadovoljan urađenim u Kragujevcu

Komentari

Autor: Rukometaši Srbije putuju u Češku

17/03/2022

-

15:05

Rukometaši Srbije putuju u Češku: Selektor Đerona zadovoljan urađenim u Kragujevcu
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Muška rukometna reprezentacija Srbije, nakon nekoliko dana priprema u Kragujevcu, krenula je put Žubrija, gde će igrati dva kontrolna meča sa selekcijom Češke.

"Orlovi" su u martovskoj EHF nedelji ponovo na okupu posle Evropskog prvenstva održanog u januaru i pripremaju se za važne baraž mečeve za Svetsko prvenstvo koje ih očekuje u aprilu.

"Ovaj period nam je poslužio dobro da provedemo malo vremena zajedno i kao oporavak, pre svega na mentalnom planu posle svih problema u januaru - da ponovo budemo grupa i nastavimo sa planiranim radom. Više sam nego zadovoljan kako je sve proteklo, spremamo se za put u Češku na dve provere i da vidimo gde smo. Nažalost, Jovica Nikolić je povređen i neće moći da putuje sa nama u Češku, takođe Marko Milosavljević nije mogao da nam se pridruži, ali svi ostali su spremni i pripreme su protekle dobro", rekao je selektor rukometaša Toni Ðerona za sajt RSS.

Utakmice protiv Češke na programu su petak i subotu od 18 sati u Žubriju.

"Analizirali smo Češku, promenili su selektora i očekujemo nešto drugačiji sistem njihove igre, ali mogućnost da igramo dve utakmice zaredom sa istim protivnikom je odlična vežba za kvalifikacije u aprilu. Imaćemo dve utakmice u razmaku od nekoliko dana i to vreme će biti iskorišćeno za rad na detaljima, da ispravimo neke stvari sa prve utakmice", rekao je selektor.

Ðerona ističe da su dani rada u Kragujevca odlična prilika da upoznaju mesto i halu Jezero u kojoj će igrati revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo.

"Bila je ovo odlična prilika da upoznamo mesto i halu u kojoj ćemo igrati. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo imati podršku u ovako važnom meču. Imao sam priliku da vidim kakva je atmosfera u ovoj hali kada je prisutan veliki broj navijača, nadam se da će tako biti i u utakmicama baraža i sigurno je da bi nam to dosta pomoglo", rekao je Ðerona.

Komentari (0)

Sport