Ostali sportovi

Bibić poklekao u finišu trke: Nadao sam se drugoj rundi, ali mi nije bio dan

Komentari

Autor: Euronews

18/03/2022

-

18:01

Bibić poklekao u finišu trke: Nadao sam se drugoj rundi, ali mi nije bio dan
Elzan Bibić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski atletičar Elzan Bibić ostao je bez finala u trci na 3000 metara, pošto je u drugoj od tri kvalifikacione trke zauzeo šestu poziciju sa rezultatom 7:52,68.

Naš srednjeprugaš je u ukupnom plasmanu osvojio 13. mesto i uprkos boljem rezultatu od pobednika treće kvalifikacione trke (Mark Skot 7:54,90), nije izborio mesto u završnici takmičenja.

Bibić je odlično počeo trku i dobrim delom nadmetanja, držao priključak za konkurentima do poslednjih 200 metara, kada je izgubio ritam posle jačeg tempa Etiopljanina Salemona Barege, koji je sa rezultatom 7:51,42 završio trku na prvom mestu.

"Moje prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, nadao sam se da ću proći prvu rundu, ali očigledno mi nije bio dan. Nadam se da će na sledećem svetskom biti bolje. Bilo je dosta promene ritma, nešto sam uspeo da ispratim, nešto nisam. Atmosfera je bila divna, bilo je dosta domaće publike i ponosan sam što se takmičenje dešava u mojoj zemlji, imao sam pozitivnu tremu zbog toga, ali nažalost nisam uspeo da je iskoristim", rekao je Bibić posle trke.

Drugi je bio Džordž Bimiš sa Novog Zelanda sa 7:51,71, dok je treća pozicija pripala Australijancu Metjuu Ramsdenu sa 7:52,04.

Komentari (0)

Sport