Ostali sportovi

Neuspešan dan za srpske sprintere na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

19/03/2022

-

11:40

Neuspešan dan za srpske sprintere na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu
Neuspešan dan za srpske sprintere na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Srpski atletičari Anja Lukić i Aleksa Kijanović nisu uspeli da se plasiraju u polufinala trka na 60 metara s preponama na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Anja Lukić je zauzela četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, vremenom 8,25 sekundi. Bila je poziciju ispod treće, koja je vodila u polufinale.

"Nisam zadovoljna, očekivala sam da trčim oko ličnog rekorda, a to bi bilo dovoljno za polufinale, ovaj rezultat nije toliko loš, ali očekivala sam više. Teren je odličan, kao i atmosfera koja je sjajna, mnogo mi je drago što sam se kvalifikovala preko norme za svoje prvo svetsko prvenstvo, koje je pritom u Beogradu", rekla je Anja posle nastupa.

Kijanović je bio peti, vremenom 6,8 sekundi.

"Zadovoljan sam što se uopšte takmičim na svetskom, ali nisam zadovoljan plasmanom, prvi start je bio mnogo bolji, kasnije sam promašio i jurio ostale medjutim nije bilo tako lako da ih stignem i u poslednja 3,4 metra sam osetio bol u zadnjoj lozi koji sam osetio i na mitingu u Areni. S obzirom na sve ja sam zadovoljan, nadao sam se lošijem rezultatu ostalih takmičara, ali su oni vrhunski trčali. Bili su mi na dohvat ruke, da sam bio skroz fit, mogao sam da učestvujem u polufinalu. Drago mi je sto sam sam imao priliku da učestvujem pred svojom publikom, jer nisam imao prilike da ucestvujem na Evropskom prvenstvu, ali evo sada mi se ispunila ta zelja", kazao je Kjanović.

Srbiju u prepodnevnom programu predstavlja još Angelina Topić u skoku u vis.

Komentari (0)

Sport