Ostali sportovi

Težak udarac za rukometaše PSŽ: Mikel Hansen završio sezonu zbog bolesti

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2022

-

11:04

Težak udarac za rukometaše PSŽ: Mikel Hansen završio sezonu zbog bolesti
Mikel Hansen - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Danski rukometaš Mikel Hansen, član Pari Sen Žermena, završio je sezonu jer je oboleo od upale vene u kombinaciji s plućnom embolijom, saopštio je francuski klub.

Kako se navodi, Hansen će pauzirati između četiri i šest meseci i nije životno ugrožen. Ovo je prilično težak udarac za Parižane koji jure sve trofeje ove sezone, a došao je iznenada jer je Danac bio u domovini na rutinskoj operaciji hrskavice kolena 14. marta, koja je zahtevala četiri nedelje odsustva.

Međutim, posle operativnog zahvata oboleo je od flebitisa (upale vena) u kombinaciji sa plućnom embolijom što uzrokuje četiri do šest meseci rehabilitacije jer mora da prima vošemesečnu terapiju koagulanata.

 

 

S obzirom na to da mu ugovor ističe na kraju sezone, Hansen neće više braniti boje Pari sen Žermena već će se vratiti u Alborg, gde će se oporavljati od bolesti i igrati u narednoj sezoni.

Parižani jure titulu u Francuskoj, a u osmini finala rukometne Lige šampiona igraju protiv norveškog Elveruma (30. mart i 7. april).

Hansen ima 34 godine, jedan je od najboljih rukometaša svih vremena, a sa Danskom je osvojio olimpijsko, evropsko i dva svetska zlata.

Komentari (0)

Sport