Ostali sportovi

Ferštapen može da napusti Red Bul ako bolid ne bude bio konkurentan za titulu!

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2022

-

13:12

Ferštapen može da napusti Red Bul ako bolid ne bude bio konkurentan za titulu!
Ferštapen može da napusti Red Bul ako bolid ne bude bio konkurentan za titulu! - Copyright Tanjug/(AP Photo/Kamran Jebreili, Pool)

veličina teksta

Aa Aa

Maks Ferštapen, aktuleni svetski šampion Formule 1 pre dva meseca potpisao je novi ugovor sa Red Bulom do 2028. godine sa platom od 40 do 50 miliona evra po sezoni, ali sa neobičnom klauzulom da "može da napusti tim ako njegov bolid ne bude konkurentan za titulu".

Ovu informaciju je otrkio Helmut Marko, konsultant austrijskog tima u izjavi za sajt "formula1.de".

"Ako prođemo kroz lom sličan onom 2014. godine kada nismo imali nikakve šanse protiv Mercedesa što se tiče motora, onda će očigledno postojati mogućnost da se iskoristi izlazna klauzula. Maks je važna figura u ovoj šahovskoj partiji. I nije iznenađenje što konstruktori to uzimaju u obzir. Za Red Bul je bilo važno da možemo da kažemo da imamo najboljeg vozača u timu do 2028. godine. On pozitivno utiče na ostatk tima i naše partnere", rekao je 78-godišnji Marko.

Ove sezone Red Bul je doživeo fijasko na startu u Bahreinu kada su obojica vozača ostzala bez plasmana, ali već u Saudijskoj Arabiji Ferštapen je briljantnom vožnjom u finišu, na tri kruga pre kraja pretekao Leklera (Ferari) i stigao do prve pobede u sezoni.

Komentari (0)

Sport