Ostali sportovi

Selektor rukometaša Srbije zadovoljan pobedom, ali upozorava pred revanš: Slovenija je i dalje super tim

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2022

-

10:06

Selektor rukometaša Srbije zadovoljan pobedom, ali upozorava pred revanš: Slovenija je i dalje super tim
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Zablistali su rukometaši Srbije u Celju, pobedom nad Slovenijom 34:31 u baražu, napravili su veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo. 

Pred revanš meč u Kragujevcu koji se igra u subotu, selektor Toni Đerona koliko je isticao dobru igru tima toliko mu je zasmetao pad ekipe u poslednjih 10 minuta kada se prepolovila prednost od šest golova.

"Veoma težak meč, vodili smo čitavu utakmicu, oni su se na kraju vratili agresivnom igrom u odbrani, mi smo napravili nekoliko grešaka u poslednjih desetak minuta. Ostvarili smo veoma važnu pobedu, ali ima još 60 minuta da se igra, protiv super tima kao što je Slovenija. Imali smo povremeno i šest golova prednosti, ali smo im dozvolili da se vrate. Pobeda je odlična, ali potrebno nam je 60 super minuta u subotu u Kragujevcu da dođemo do Svetskog prvenstva", rekao je Toni Đerona.

Napada je po njemu funkcionisao veoma dobro.

"Želim da čestitam igračima na trudu, ispoštovali su dogovoreno, bili disciplinovani kao što smo tražili. Uspeli smo da iskoristimo neke situacije koje smo pripremili i to je odlično. Moramo da popravimo neke stvari u defanzivi, to neće biti lako. Pobeda je pobeda, posebno protiv super tima kao što je Slovenija", upozorio je Španac.

Petar Đorđić je razbijao protivničku odbranu i sa osam postignutih golova bio najefikasniji igrač "orlova".

"Stvarno sam ponosan na našu ekipu. Od prvog minuta smo svi stajali kao jedan. Bila je neverovatna ta emocija, to zajedništvo od prvog do poslednjeg minuta. Kada sam to osetio znao sam da ne možemo da izgubimo. Bez obzira na kvalitet ekipe kao što je Slovenija. U situacijama kada su ekipe ujednačene odlučuju sitni detalji. U Kragujevcu neće biti nimalo lakše, već i teže, jer su sada oni pod moranjem, a na nama je da pokažemo da to možemo da učinimo", jasan je Đorđić.

Svetsko prvenstvo se održava u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. januara 2023. godine a plasman su pored domaćina obezbedili još Danska, Bahrein, Iran, Katar, Španija, Saudisjka Arabija, Argentina, Urugvaj, Francuska, Brazil, Čile, Norveška, Južna Koreja i Belgija. Na Sp će se takmičiti 32 ekipe.

Komentari (0)

Sport