Ostali sportovi

Rukometaši Srbije se plasirali na SP: Slovenija izgubila i u Kragujevcu

Komentari

Autor: Euronews

16/04/2022

-

19:47 >> 19:53

Rukometaši Srbije se plasirali na SP: Slovenija izgubila i u Kragujevcu
Rukometaši Srbije se plasirali na SP: Slovenija izgubila i u Kragujevcu - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Poljskoj i Švedskoj.

"Orlovi" su kartu za Mundijal dobili posle dvomeča sa Slovenijom, koja je nakon poraza u Celju 34:31, izgubila i u revanšu baraža u Kragujevcu 23:20

Odlučujući meč je sasvim očekivano bio izjednačen tokom čitavog susreta. Srbija je na krilima Nemanje Jovića na poluvremenu imala 10:8, da bi u nastavku dozvolila bolju igru rivala, koji je zahvaljujući Bombaču i Jancu na četiri minuta do kraja preokrenuo na 20-18.

U samom finišu usledila je prava drama. Igrao se gol za gol, zbog efikasnije igre u gostima, Slovencima je trebala pobeda od četiri razlike, međutim u ključnim trenucima raspucala se ekipa Tonija Đerone i sa pet vezanih golova potvrdila svoje učešče na Mundijalu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić sa četiri pogotka, Đorđić, Marsenić i Nikolić su dodali tri, dok su se na drugoj strani istakli pomenuti Bombač i Janc sa šest, odnosno četiri gola.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo je na programu od 12. do 29. januara naredne godine.

Komentari (0)

Sport