Ostali sportovi

Jovana Kovačević: Odbrana i timski duh aduti protiv Turske

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2022

-

18:45 >> 19:29

Jovana Kovačević: Odbrana i timski duh aduti protiv Turske
Jovana Kovačević - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Ženska rukometna reprezentacija Srbije se u Zrenjaninu priprema za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Još dva kola je ostalo do raspleta u grupi 6, Srpkinje najpre gostuju Turskoj u Kastamoni (20. aprila, 16.30), a tri dana kasnije dočekuju Island u Zrenjaninu od 18 časova. 

U dosadašnjem toku kvalifikacija, izabranice Uroša Bregara je ostvarila pobede protiv Turske i Švedske u Zrenjaninu, dok su na na gostovanjima poražene od Islanda i Švedske. 

"Radimo svaki dan na tome da budemo što spremnije za preostale utakmice. Duel u Turskoj će imati drugačiju energiju nego kada smo pobedile u Zrenjaninu. Nadam se da ćemo ponoviti pozitivne stvari iz prvog meča, pre svega dobru odbranu. Naš adut na utakmici biće čvrsta defanziva i timski duh. Moramo da se držimo zajedno od početka do kraja. Turska reprezentacija će biti motivisana jer igra pred svojim navijačima. U napadu nemaju bekove koji mogu da šutnu sa devet metara, ali zato će tražiti igru sa pivotom i igru jedan na jedan", rekla je reprezentativka Jovana Kovačević.

Po povratku iz Turske sledi utakmica u Zrenjaninu protiv Islanda koji je ostao dužan nakon što je slavio protiv Srpkinja u prvom susretu.
 
"Potrudićemo se da popravimo utisak sa Islanda, spremićemo se dobro za njih i ispraviti greške sa prethodne utakmice. Publika u Zrenjaninu je fenomenalna. Svaki put su nam pomogli da osetimo sjajno atmosferu na terenu. Volela bih da i u subotu dođu u što većem broju, da nas podrže na utakmici sa Islandom i verujem da ćemo zajedno slaviti", zaključila je Kovačević.

Domaćini Evropskog prvenstva koje se održava ove godine od 4. do 20. novembra su Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora. Po dve najbolje plasirane ekipe iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na završnicu kontinentalnog takmičenja. Srbija je trenutno na deobi drugog mesta sa Islandom.

EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Komentari (0)

Sport