Ostali sportovi

Jovana Stojiljković: Dobili smo tešku grupu, jedna lopta ili gol će odlučivati

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2022

-

21:32

Jovana Stojiljković: Dobili smo tešku grupu, jedna lopta ili gol će odlučivati
Jovana Stojiljković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije su dobile teške rivale na Evropskom prvenstvu koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 

U grupi B u Celju, odmeriće snagu sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.
 
Kapiten Jovana Stoiljković smatra da je grupa takva da jedan gol ili jedna lopta može odlučiti ko prolazi u narednu fazu takmičenja.

"Naša grupa je izjednačena. Svi rivali su nam dobro poznati jer se često sastajemo sa njima. Grupa je takva da jedan gol ili jedna lopta može da odluči ko prolazi u narednu fazu, a ko ispada. Danska je među favoritima na svakom prvenstvu, pa će tako biti i na ovom takmičenju. Poslednja dva prvenstva su igrale polufinale, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe i ne sumnjam da će i na ovom pokušati da ostvare isti cilj, ako ne i da odu korak dalje", izjavila je Jovana Stojiljković. 

Srbija je nedavno u kvalifikacijama bila u grupi upravo sa Šveđenkama, izgubile su u gostima, a pobedile u Zrenjaninu. Na svetskom prvenstvu  u Španiji bile su bolje od Slovenije (31:25).

"Od svih reprezentacija u grupi Švedsku verovatno najbolje poznajemo. Iako je ostala bez par iskusnih igračica, i dalje pruža odlične partije. Međutim, mi smo pokazale da možemo da igramo sa njima ravnopravno i da ih pobedimo. Slovenija je jedan od domaćina prvenstva što sa sobom nosi veliki pritisak i očekivanja, ali i veliku želju kod igračica. Mislim da će meč na ovom Evropskom prvenstvu zbog toga biti znatno drugačiji u odnosu na naš duel sa Svetskog prvenstva u Španiji prošle godine. Na kraju, sve najviše zavisi od nas", podvukla je Jovana  Stoiljković.

Komentari (0)

Sport