Ostali sportovi

Novi Beograd nadigrao Marsej, protiv Breše za finale Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2022

-

19:38

Novi Beograd nadigrao Marsej, protiv Breše za finale Lige šampiona
Dušan Mandić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u polufinale plej-ofa Lige šampiona nakon sigurne igre i ubedljive pobede protiv Marseja rezultatom 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3).

U borbi za finale izabranici Igora Milanovića odmeriće snagu sa Brešom koja je u četvrtfinalu savladala Hanover sa 12:5. Meč se igra sutra od 18.30 časova.

Nakon ravnopravne prve četvrtine, Novi Beograd je pojačao ritam u drugoj deonici, a  sredinom treće četvrtine potpuno slomio otpor rivala. Dušan Mandić je udarcem iz daljine postigao četvrti pogodak na meču i doneo svom timu pet golova prednosti (11:6).

Iako je do kraja ostalo još dosta da se igra, šampion Srbije je stekao nedostižno vođstvo, Mandić je još jednim preciznim šutem povisio na 12:6.

Za to vreme, među stativama je briljirao golman Brazila Žoao Pedro, sa 12 odbrana (do kraja meča zabeležio ih je 16), dao je veliki doprinos ubedljivom vođstvu Novobeograđana  i plasmanu među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona. 

Mandić je bio najefikasniji akter u domaćem timu sa pet golova, šutirajući bez promašaj, dok je kod Marseja bolji od ostalih bio naš internacionalac Andrija Plainović takođe sa pet pogodaka.

Komentari (0)

Sport