Ostali sportovi

Vaši uspesi su melem na ranu u ovim teškim vremenima: Aleksandar Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

12:27 >> 12:38

Vaši uspesi su melem na ranu u ovim teškim vremenima: Aleksandar Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije
Aleksnadar Vulić i Vahid Abasov - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas boksersku reprezentaciju predvođenu Vahidom Abasovom i Artjomom Agejevom, koji su na Evropskom prvenstvu u Jerevanu osvojili zlatne medalje, prve za Srbiju posle 37 godina.

Na čelu delegacije Bokserskog saveza je bio predsednik Nenad Borovčanin, a prijemu su prisustvovali i legendarni bokserski šampioni Mirko Puzović, Mujo Bajrović, Dragan Vasiljević i Ljubiša Simić, prethodni prvak Evrope iz 1985. godine u Budimpešti.

"Srpski boks se na velika vrata vraća u Evropu i svet. Danas je veliki dan za sve nas. Hvala svima vama koji ste uradili sve da promenimo stvari u sprskom boksu". Sećamo se sa radošću mnogih takmičenja od Moskve do Los Anđelesa. Obradovale su nas legende sa mnogo medalja, a posle toga nastupilo je višedecenijsko zatišje. Nisam mislio da je moguć tako brzo povratak u Evropu i svet. Uz podršku iz Rusije, i u stručnom kadru, i u organizacionom smislu, uspeli smo da napravimo velike pomake", kazao je Vučić, koji je preneo je da je momke koji su doneli medalje na ruskom pitao odakle su i da ga je oduševio odgovor - rekli su mu da su iz Srbije:

"Hvala im što se bore za Srbiju. Srbija je njihova zemlja, država, a neka druga im je otadžbina, mesto porekla. Ja sam zahvalan i uveren da su uz svoju sportsku slavu zavoleli našu zemlju. A ruskim i srpskim trenerima koji su sa njima, takođe želim da se zahvalim".

Kazao je da sada preostaje da se uskoro krene sa izgradnjom velikog bokserskog centra iza Bloka 45, a da će cena biti između tri i četiri miliona evra, od čega je jedan milion obezbedio Savez, a ostalo će država.

"To su naši bokseri zaslužili. Boks ne može da se poredi po popularnosti sa fudbalom i košarkom, ali ljudi će ponovo gledati više boks posebno kada vide da postajemo ponovo sila. U ovo teško vreme i za našu zemlju ove dve medalje došle su kao melem na ranu. Mnogo sam ponosan na vas. Hvala što volite zemlju i što sa ponosom u srcu i na ramenu nosite zastavu Srbije", zaključio je Vučić.

Komentari (0)

Sport