Ostali sportovi

Milica Gardašević na mitingu Dijamantske lige u Rimu

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2022

-

18:19

Milica Gardašević na mitingu Dijamantske lige u Rimu
Milica Gardašević na mitingu Dijamantske lige u Rimu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Milica Gardašević učestvuje na mitingu Dijamantske lige u Rimu. Srpska skakačica udalj, Milica Gardašević, učestvovaće na petom mitingu serije World Athletics Dijamantske lige u sezoni 2022 koji se održava u glavnom gradu Italije 9. juna.

Miting nosi naziv Golden Gala Pietro Mennea kao omaž velikom italijanskom sprinteru Pjetru Menei. Menea se specijalizovao za 200 metara osvajanjem zlatne olimpijske medalje 1980. u Moskvi i dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu na istoj distanci. Takođe je osvojio evropsko zlato na 100 metara. Sportisti će se u Rimu takmičiti u 14 disciplina Dijamantske lige (7 muških, 7 ženskih). Pored toga, na programu će biti i trka na 200 metara za muškarce.

Konkurencija u skoku udalj će biti izuzetno jaka, a nastup naše Milice na mitingu Dijamantske lige u Rimu je na programu u četvrtak, 9. juna 2022. godine od 20:38 uveče.

Milica Gardašević, nekadašnja evropska juniorska šampionka koja niže rekorde i u seniorskoj konkurenciji, pre tri dana trijumfovala je na mitingu zlatnog Svetskog tura održanom u poljskom gradu Hožov. Na tom takmičenju, Milica je doletela do neverovatnih 6,81 metar i tako napravila novi lični rekord. Pored toga, sjajna Gardaševićeva svojim sjajnim nastupima uspela je da osigura sebi učešće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Oregonu.

Komentari (0)

Sport