Ostali sportovi

Mediteranske igre: Damir Mikec nosi zastavu Srbije u Alžiru

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2022

-

19:31

Mediteranske igre: Damir Mikec nosi zastavu Srbije u Alžiru
Mediteranske igre: Damir Mikec nosi zastavu Srbije u Alžiru - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje organizovali su danas u hotelu Metropol Palace u Beogradu "Druženje sa sportistima pred Mediteranske igre Oran 2022", događaj na kojem su predstavnici medija imali priliku da razgovaraju sa deset sportista koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama u Oranu. 

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred ovo značajno i važno takmičenje podelili su Damir Mikec, Milenko Sebić, Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Lazar Kovačević, Nadica Božanić, Stefan Takov, Asmir Kolašinac, Stefan Momirov i Ivana Curaković. 

"Veoma sam srećna što imam prilike da vam svima poželim dobrodošlicu, a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim moje dojučerašnje kolege sportistkinje i sportiste. Zaista je divno videti vas danas. Partnerstvo između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje traje već treći olimpijski ciklus uz malu pauzu koju smo pravili nekoliko godina. Nekada iz pozicije sportiste, a sada iz druge pozicije, mislim da je ovo pravi primer dobre i kvalitetne saradnje koja se godinama gradi i unapređuje. Našim sportistima želim mnogo uspega na predstojećim Mediteranskim igrama i sigurna sam da će nas obradovati odličnim rezultatima u danima koji su pred nama. Posebno mi je zadovoljstvo što danas ovde pred vama imam tu mogućnost da vam i kao predsednica sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije saopšteim da je naša Sportska komisija donela odluku da nosilac zastave Srbije na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine bude naš osvajač srebrne olimpijske medalje iz Tokija, strelac Damir Mikec", rekla je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije Milica Đuričić. 

Damir Mikec, osvajač srebrne olimpijske medalje iz Tokija i nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Oranu 2022, pozdravio je sve prisutne i izrazio je zahvalnost što mu je ukazana čast da nosi zastavu naše zemlje na ovom takmičenju. 

"Počastvovan sam što ću imati prilike da nosim zastavu naše zemlje na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Alžiru. Smatram da je to jedno od najvećih priznanja koje svaki sportista može da doživi i ja ću se truditi da dostojno i dostojanstveno pronesem zastavu Srbije na stadionu u Oranu. Što se tiče samog takmičenja, u Oran odlazim sa najvišim očekivanjima obzirom na sportsku formu koju pokazujem iz takmičenja u takmičenje, a siguran sam da su i moje ostale kolege veoma razpoložene i motivisane da ostvare vrhunske rezultate i dobre plasmane za našu zemlju. Navijajte za nas i veruje u nas", reko je Damir Mikec.  

Komentari (0)

Sport