Ostali sportovi

Kjelce trijumfom nad Vespremom obezbedio plasman u finale Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2022

-

17:11 >> 18:47

Kjelce trijumfom nad Vespremom obezbedio plasman u finale Lige šampiona
Kjelce trijumfom nad Vespremom obezbedio plasman u finale Lige šampiona - Copyright Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

veličina teksta

Aa Aa

Posle veoma uzbudljivog meča i velike borbe, rukometaši Kjelca su trijumfovali nad ekipem Vesprema rezultatom 37:35 i plasirali se u finale Lige šampiona.

Mađarski tim je bio bolji u prvom delu meča i delovalo je da su za nijansu kvalitetniji od protivnika. Srspki reprezentativac, Petar Nenadić, bio je jedan od najbitnijih šrafova tima u završnici prvog poluvremena, te je svojim golovima obezbedio svom timu prednost od 18:16 na pauzi.

Drugi deo je poljska ekipa otvorila jako dobro i pokazala da nema nameru da popusti. Ipak, prelomni momentat dogodio se nekoliko minuta po samom nastavku, kada je igrač Vesprema, Vlaž Blagotinšek, zbog faula zaradio crveni karton, što je protivnik iskoristio, te potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist.

Do kraja meča je Kielce održavao tu prednost ne dozvolivši protivniku da dođe do izjednačenja. 

Igrač utakmice bio je Arkadiuš Morito sa osam postignutih golova i dve asistencije, dok je u redovima Vesproma najefikasniji bio Rasmus Šmidt sa osam pogodaka i četiri asistencije.

Petar Nenadić je šest puta zatresao mrežu, dok se u ulozi asistenta našao jednom.

Komentari (0)

Sport