Ostali sportovi

Barselona protiv Kjelcea za titulu: Poznat drugi finalista rukometne Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2022

-

19:40 >> 21:14

Barselona protiv Kjelcea za titulu: Poznat drugi finalista rukometne Lige šampiona
Barselona protiv Kjelcea za titulu: Poznat drugi finalista rukometne Lige šampiona - Copyright AP Photo/Martin Meišner

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Barselone drugi su finalisti Lige šampiona! U izuzetno uzbudljivoj utakmici u Kelnu, Katalonci su pobedili Kil 34:30 i plasirali se u treće uzastopno finale kontinentalog prvenstva, gde će se u nedelju za trofej prvaka Evrope boriti protiv Viva Kjelcea, koji je prethodno eliminisao Vesrpom 37:35.

Koliko je utakmica u Lankses Areni u prvom poluvremenu bila izjednačena, dovoljno govori podatak da ni jedna ni druga ekipa nije napravila prednost veću od dva gola, sve do 29. minuta, kada je "Blaugrana" zahvaljujući najboljem strelcu Lige šampiona, Memu, povela 19:17.

Meč je bio naročito efikasan u prvom delu igre, kada smo u 24. minutu mogli da vidimo čak 29 pogodaka. U tim trenucima najefikasniji na parketu bili su sjajni Abelo sa 7 golova i Vijenček iz redova nemačkog tima sa jednim manje.

Barselona je na odmor otišla sa golom prednosti (19:18), a nakon kratkog predaha, Abelo je nastavio da rešeta gol rivala i sa tri brza pogotka, Kil je polako počeo da zaostaje (23:20).

Branilac trofeja je u drugom poluvremenu dodao gas, umrtvio napad nemačke ekipe, kojoj su očigledno nedostajali Sagosen i jedan od najboljih defanzivaca Lige šampiona Pekel, pa je Barselona na krilima Langara i pomenutog Abela na 10 minuta do kraja imala šest golova prednosti - 31:25.

Osim bolje igre na obe strane terena i fantastične role Abela, koji je postigao 12 pogodaka iz 13 pokušaja, jedan od glavnih faktora pobede šampiona Evrope je bio i veći procenat odbrane golmana.

Čuvari mreže Barselone imali su 11 intervencija iz 42. prilike rivala (27 odsto), dok su golmani Kila imali dosta skromniji učinak (6/40, 15 odsto).

Nenad Nikolić i Dušan Stojković delili su pravdu na ovoj utakmici, a srpski dvojac sudio je i u finalu Lige šampiona 2012. godine.

Borba za titulu na programu je sutra u 18 časova, a meč za treće mesto igra se u ranijem terminu od 15:30. Obe utakmice možete pratiti na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport