Ostali sportovi

Vardar izbačen iz Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2022

-

16:49

Vardar izbačen iz Lige šampiona
Vardar izbačen iz Lige šampiona - Copyright AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Rukometni klub Vardar neće igrati Evropu naredne sezone. Šampion Evrope iz 2017. i 2019. godine usled finansijskih problema i dugovanja prema nekadašnjim igračima izbačen je iz međunarodnih takmičenja, odlučila je danas Evropska rukometna federacija (EHF).

Izvršni komitet EHF-a u petak je konstatovao da skopski crveno-crni ne ispunjavaju kriterijum za učešće u evropskim takmičenjima.

"Odluka Izvršnog komiteta EHF prati period od skoro dve godine u kome je EHF pokušavao da reši problem neplaćanja ugovorenih igrača od strane kluba i tako zadrži ekipu iz Skoplja na najvišem nivou. S obzirom da je Vardar odlučio da svoj stav aktivno iznese medijima, Evropska rukometna federacija odlučila se za javni odgovor. Ovaj odgovor se istovremeno dostavlja direktno klubu. Evropska takmičenja na klupskom nivou imaju veoma osetljivu strukturu i mnogo zavise od integriteta klubova učesnika. Da bi se raščistile sve stvari sa Vardarom, bilo je dosta pismene komunikacije, pa čak i ličnih razgovora i jasnih rokova EHF je dao", stoji u saopštenju EHF-a.

Produženi rokovi, nažalost nisu bili dovoljni da klub iz Skoplja reši probleme.

"Izvršni komitet na sednici prošlog petka jednoglasno je doneo zaključak da Vardar nije ispunio dogovorene poslove, niti je izvršio isplate na vreme i samim tim ne ispunjava kriterijume za učešće u Evropskim kupovima u sezoni 22/23. Depozit sa računa EHF-a je već prebačen na račun kluba i dodatno će pratiti prenos preostalih sredstava koje klub treba da dobije. Evropska rukometna federacija žali što je bilo neophodno preduzeti takav korak i ističe da to nije u interesu federacije, ali da je situacija koju je izazvao bivši klub rezultirala deficitima koje nije trebalo samo da pokrije novi klub", saopštio je EHF.

Skopljanci su bili jedan od 10 klubova koji su se plasirali direktno u eliti za sezonu 2022/2023. Vardar je najavio da će se žaliti na ovu odluku i da će ići na sud.

Komentari (0)

Sport