Ostali sportovi

Maksimalan poraz mlade postave odbojkaša Srbije protiv Brazila u Ligi Nacija

Komentari

Autor: Euronews

23/06/2022

-

16:50

Maksimalan poraz mlade postave odbojkaša Srbije protiv Brazila u Ligi Nacija
Igor Kolaković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška selekcija Srbije poražena je u šestom kolu Lige Nacija od Brazila 3:0 (25:18, 26:24, 25:17), pa je ostala na dve pobede. 

Brazilci su u Sofiji iskoristili ukazanu šansu i neigranje iskusnijih Podraščanina, Atanasijevića, Jovovića, Lisinca, Nemanje Perića pa su stigli do treće pobede u ovom takmičenju. Srbiju sutra od 12.30 časova očekuje duel sa Kanadom u okviru sedmog kola.

Brazilci su bolje otvorili meč u Sofiji. Efikasnijom i raznovrsnijom igrom uz raspoložene Lakarelija, Joandija osvojili su prvi set ubedljivo 25:18.

U drugom su takođe vodili 13:11, da bi Srbija mini serijom stigla do vođstva od 15:13. Nikola Meljanac je nanizao pet poena, Nemanja Mašulović tri. Brazilci su uzvratili. Ali u drugom setu nisu imali rešenja za Meljanca. Vodili su izabranivi selektora Igora Kolakovića 23:21, Brazilci su spasili prvu set loptu na 24:23, a onda vezani tri poena za slavlje u drugom setu 26:24. Alan se pridružio Lakarelija, Joandija sa šest poena u ovom setu.

Brazilci su diktirali tempo i u trećem setu, imali su konstantnu prednost od nekoliko poena. Meljanac je nastavio da poentira, ali je to bilo nedovoljno. Brazil je treći set dobio 25:17.

U podmlađenom sastavu Srbije najefikasniji je bio Nikola Meljanac sa 14 poena, Milan Katić je nanizao sedam, Pavle Perić šest a Nemanja Mašulović pet. Kod Brazila su se izdvojili Lukarenili (13 poena), Alan (12) i Joandu (10).

Komentari (0)

Sport