Ostali sportovi

Veliki preokret odbojkaša: Posle 0:2, Srbija na krilima Atanasijevića pobedila Kanadu u Ligi Nacija

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2022

-

14:40 >> 15:21

Veliki preokret odbojkaša: Posle 0:2, Srbija na krilima Atanasijevića pobedila Kanadu u Ligi Nacija
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Srbije posle velikog preokreta pobedila je u sedmom kolu Lige Nacija Kanadu 3:2 (20:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11) i ostvarila je treći trijumf. 

U prva dva seta nije mnogo toga polazilo za rukom izabranicima Igora Kolakovića, Kanađani su poveli sa 2:0, ali su se onda razigrali Atanasijević, Lisinac i Kujundžić pa je napravljen veliki preokret.

Srbija je prvi set izgubila 25:20. Nije srpske odbojkaše služio servis, a ni blok previše. Kanađani su imali raspoložene Sklejtera (5 poena), Lepkija i Mara (po četiri) i dobili uvodni set. Alekandar Atanasijević i Srećko Lisinac su doneli po tri poena.

Stiven Timoti Mar je bio nezadrživ iz druge linije u drugom setu, nanizao je čak sedam poena i održavao prednost Kanada od četiri do šest poena. Srbija nije pronalazila adekvatnu protivigru i blok, Atanasijević je u poenterskom smislu imao podršku u Kujundžiću, ali je i drugi set Kanada dobila 25:19.

Uz boljni blok i servis, ali i više raspoloženih igrača, Srbija je dobila treći set 25:20 i smanjila prednost Kanađana na 2:1. Atanasijević, Lisinac, Kujundžić i Katić nanizali su po tri poena, izabranici selektora Igora Kolakovića pronašli su pravu igru za rivala.

Velika borba vodila se u četvrtom setu. Srbija je gotovo sve vreme bila u prednosti, razigrao se i Srećko Lisinac, proradio je i blok, pa  su naši odbojkaši imali set loptu na 24:23. Nisu je iskoristili, ali zato jesu na krilima Atanasijevića drugu za 26:24 i izjednačenje po setovima.

U odlučujućem setu Srbija je imala raspoloženog Atanasijevića i uspela je da napravi potpuni preokret i slavi 15:11.

Aleksandar Atanasijević bio je najefikasniji u sastavu Srbije sa 22 poena, Lisinac i Kujundžić su zabelžili po 15. Kod Kanađana je Mar zabeležio 22 poena, pratili su ga Lepki sa 19 i Sklejter sa po 17.

Naredni meč Srbija igra portiv Australije u nedelju od 12.30 časova.

Komentari (0)

Sport