Ostali sportovi

Novak Đoković sedmi posle Vimbldona: Haos ATP sa bodovanjem platiće najviše srpski as

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2022

-

16:57

Novak Đoković sedmi posle Vimbldona: Haos ATP sa bodovanjem platiće najviše srpski as
Đoković tokom duela sa Nadalom - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Haos koji je proizvela odluka ATP da ne računa bodove na predstojećem Vimbldonu koji startuje sutra, platiće najviše srpski as Novak Đoković.

Kako prenosi "Marka", Novak će izgubiti 2.000 bodova kao osvajač prošlogodišnjeg Grend Slema u glavnom gradu Engleske i pašće tek na sedmo mesto sa 4.770 bodova. Pred start Vimbldona je treći sa 6.770 bodova.

"Sada ne jurim za plasmanom kao ranije kada sam hteo da oborio Federerov rekord. Nije to prioritet. Nisam uspeo da odbranim 4.000 bodova na Australijan openu i Vimbldonu, to me pogađa, ali moji prioriteti su sada drugi", istakao je na ovu temu Đoković.

Prvi Novakov cilj je titula i 21. Grend Slem sa kojim bi nadmašio Rodžera Ferderera (20) i primakao se Rafi Nadalu (22). Sutra ga posle 14.30 očekuje prvi meč na Vimbldonu sa Korejcem Sonvo Kvonom.

 

 

Čudna odluka ATP da zbog bojkota prema teniserima iz Rusije i Belorusije ne računa bodove na trećem Grend Slemu u sezoni prouzrokovaće da Đoković prvi put posle 2018. bude slabije rangiran.

Projekcija je da će posle Vimbldona poredak tenisera biti sledeći: Danil Medvevdev, Aleksander Zverev, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Karlos Alkaraz, Nova ĐOKOVIIĆ, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Aliasime, Janik Siner.

Komentari (0)

Sport