Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije danas sa Hrvatskom u četvrtfinalu SP

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2022

-

08:14 >> 08:20

Vaterpolisti Srbije danas sa Hrvatskom u četvrtfinalu SP
Vaterpolisti Srbije danas sa Hrvatskom u četvrtfinalu SP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije danas će sa Hrvatskom igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a utakmica počinje u 16 sati na otvorenom bazenu „Alfred Hajoš“ u Budimpešti.


Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Branislav Mitrović očekuje da naš nacionalni tim pruži maksimum.

"Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu. Odličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mlađe kolege koji je ovo veliki ispit usmerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude. Generalno Hrvati primaju malo golova. Odbrana otvara napad koji tada funkcioniše kako treba. Tendencija je ovde veliki broj isključenja, tada je broj pogodaka veći. Najbitnije je da pobedimo", rekao je Mitrović.

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić je oprezan u prognozama uoči meča sa Hrvatskom.

"Imali smo kvalitetne pripreme. Najbitnija je ovo utakmica na svakom takmičenju. Znamo šta treba, daćemo svoj maksimum. Videćemo koliko to vredi. Promenili smo sastave, vrhunski tim su Hrvati i i dalje. Biće jako teška utakmica. Dosta zavisi od nas, ali je sve otvoreno", dodao je Jakšić.

 

 

Hrvatska je najteži protivnik Srbije do sada. Naša reprezentacija je na najvećim takmičenjima najviše puta poražena od vaterpolista današnjeg rivala - pet. Srbija je slavila dva puta više.

Na Olimpijskim igrama Srbija je pobedila samo 2016, a bila poražena 2008. i 2020. Na svetskim prvenstvima Srbija je bila bolja dva puta (2009, 2015), a isto toliko pobeda ima i Hrvatska (2007 i 2017).

Na prvenstvima Evrope naša selekcija je slavila četiri puta (2008,2012, 2016, 2018) a Hrvatska jednom (2010), dok je susret 2014. bio završen nerešeno.

U ostalim mečevima četvrtfinala danas se sastaju: Grčka - SAD (13.00), Španija - Crna Gora (19.30) i Mađarska - Italija (21.00). Ukoliko Srbija eliminiše Hrvatsku u polufinaču će joj rival biti pobednik duela Španija - Crna Gora.

Komentari (0)

Sport