Ostali sportovi

Srpski vaterpolisti eliminisani sa SP: Poraz od Hrvatske u četvrtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2022

-

17:08 >> 17:20

Srpski vaterpolisti eliminisani sa SP: Poraz od Hrvatske u četvrtfinalu
Srpski vaterpolisti eliminisani sa SP: Poraz od Hrvatske u četvrtfinalu - Copyright Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije eliminisani su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, posle poraza od Hrvatske 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3).

Izabranici Dejana Savića nakon tri pobede u grupnoj fazi, nisu položili najteži ispit u dosadašnjem toku takmičenja. "Barakude" su zasluženo slavile i u polufinalu će se sastati sa pobednikom meča Španija - Crna Gora.

Hrvatska, koja je poput Srbije igrala u podmlađenom sastavu, tokom većeg dela susreta je bila u vođstvu. Sredinom treće četvrtine je po prvi put stekla tri gola prednosti. Mandić je zatim posle 0/4 iz igre postigao tri pogotka i na kratko vratio meč u egal, međutim ekipa Ivana Tucaka je u odlučujućoj deonici ponovo napravila razliku i zahvaljujući čvršćoj igri u odbrani i dobre realizacije u napadu stekla nedostižnih +3

U finišu utakmice igralo se gol za gol, "Orlovi" bi u nekoliko navrata prilazili na dva gola zaostatka, međutim nisu imali dovoljno snage da sustignu prednost rivala.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Mandić sa četiri gola, dok su Jakšić i Rašović postigli po dva. Izabranici Dejana Savića će se u nastavku takmičenja boriti za plasman od petog do osmog mesta.

 

Komentari (0)

Sport