Ostali sportovi

Rukometaši Srbije do 20 godina srušili Švedsku i plasirali se u polufinale EP

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2022

-

22:27

Rukometaši Srbije do 20 godina srušili Švedsku i plasirali se u polufinale EP
Rukometaši Srbije do 20 godina srušili Švedsku i plasirali se u polufinale EP - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Juniroska rukometna selekcija Srbije (igrači do 20 godina) igra fenomenalno na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, pa su posle Nemačke pobedom nad Švedskom od 32:27 (15:12) obezbedili plasman u polufinale i pre poslednjeg kola i duela sa Francuskom.

Izabranici selektora Đorđa Teodorovića svakako su hit u Portugaliji, Miloš Kos i Stefan Dodić, kao lideri ove generacije, srušili su i jednog od favorita za zlato - Šveđane.

Srpske nade su igrali sjajno na startu, Kos i Dodić su rešetali mrežu, na golu je sjajan bio Savo Zekić, pa je 18. minutu na semaforu stajalo 13:2! Upali su mladi rukometaši u desetominutni slab period, rival je napravio seriju od 8:0, te se na poluvreme otišlo samo sa dva gola prednosti 15:12.

Održavali su Šveđani taj manji minus u prvim osam minuta nastavka, a onda su Kos, Dodići, Stanisavljević i Rogan, opet "odlepili" Srbiju na 25:19. I više nisu dozvoljavali rivalu da se vrati.

SRBIJA: Mrdović (tri odbrane), Simić 1, Mirković, Tasić, Kos 6, Podunavac, Čabrilo, Stamenković, M. Dodić 6, S. Dodić 6, Predović 3, Barbatesković, Rogan 4, Stanisavljević 3, Šmigić 3, Zekić (13 odbrana).

Komentari (0)

Sport