Ostali sportovi

Beograd u septembru domaćin Svetskog prvenstva u rvanju, Mediteranske igre bile test dokle smo došli

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/07/2022

-

14:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Rvačka seniorska reprezentacija Srbije na Mediteranskim igrama osvojila je tri medalje dve zlatne i jednu bronzanu, a od 10. do 18. septembra u Beogradu se održava Svetsko prvenstvo u rvanju za seniore. 

Očekuje se dolazak 2.500 sportista iz više od 75 zemalja, a predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković za Euronews Srbija kaže da je ovo najveći događaj u regionu i da nikada na ovim prostorima nije bilo ovako veliko takmičenje.

"Mislim da je veoma značajno na sredini smo olimpijskog ciklusa. Sve nacije isprobavaju svoje nove sportiste, nove borce. Mislim da će biti veoma masovno. Na nama je da budemo odlični domaćini i da napravimo dobar sportski rezultat i da organizacija bude na najvišem nivou", kaže Trajković. 

Navodi da je organizacija smeštaja, transporta u toku, kao i obezbeđenje i opremanje Arene.

"Takmičenje se održava u beogradskoj Areni od 10. do 18. septembra, pre toga se 8. i 9. prethodi Kongres svetske rvačke federacije koji će biti u beogradskom hotelu Hajat, samo takmičenje - kvalifikacije biće održavane od 11 do 15 časova, a popodne od 18 do 21 su polufinala i finala", precizira on.

Navodi i da je uspeh na Mediteranskim igrama, sa kojih je Srbija donela tri medalje, prevazišao očekivanja.

"Pogotovo me raduje blistavi povratak Viktora Nemeša, bivšeg svetskog prvaka. Mediteranske igre su bile takmičenje na kom smo testirali dokle smo došli i mislim da je struči štab veoma zadovoljan", navodi Trajković i podseća da su naši rvači sa poslednjih šest prvenstava sveta uvek doneli medalju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport