Ostali sportovi

Senzacija u Ligi nacija: Srbija otpisala SAD u četvrtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2022

-

19:54

Senzacija u Ligi nacija: Srbija otpisala SAD u četvrtfinalu
Srbija - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkašice Srbije priredile su pravu senzaciju u četvrtfinalu Lige nacija u Turskoj, savladale su SAD u pet setova (29:27, 35:23, 20:25, 20:25, 15:13) i u polufinalu će igrati protiv Brazila.   

Izabranice Danijelea Santarelija pružile su snažan otpor, povele sa 2:0 u setovima, ali nisu imale snage da dotuku selekciju koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlatnu medalju, a u prvoj fazi Lige nacija ostvarila najblji skor. Dozvolili su da se Amerikanke vrate u igru, međutim, u petom setu ponovo su bile na vrhunskom nivou za trijumf od 3:2. 

U prvom setu vodila se velika borba, Srbija je iznenadila favorizovanog rivala, igralo se na razliku. Nakon što su propustile tri set lopte Srpknjinje su slavila sa 29:27.

U drugoj deonici meča nastavile su da igraju na visokom nivou poenima Drče i Bjelice povele sa 22:18, Amerikanke su se približile na 23:22, Ana Bjelica je donela 24. poen, a vrlo brzo je šansa iskorišćena i rezultatom 25:23 Srbija je povela sa 2:0.  

SAD su uzvratile u trećem setu, u finišu povele sa 24:17 i smanjile na 2:1. Nešto slično se ponovilo i u narednom setu, Srbija je držala korak za protivnikom, ali je u finišu posustala, nakon nekoliko loših prijema servisa Amerikanke su stekle ubedljiviju prednost i izjednačile na 2:2.

U odlučujućem setu Srbija je sjajno počela, izuzetno nadahnuta bila je Sara Lozo, nanizala je pet poena za vođstvo od 6:2, stečena prednost je sačuvana i Srpkinje su se plasirale u polufinale Lige nacija gde ih čeka Brazil.

Najzapaženije u selekciji Srbije bile su Sara Lozo sa 22 poena, pratile su je Ana Bjelica sa 20 i Maja Aleksić sa 14 poena.    

 

Komentari (0)

Sport