Ostali sportovi

"Orlovi" ubedljivi u Nišu: Druga pobeda Srbije nad Severnom Makedonijom

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2021

-

19:21

"Orlovi" ubedljivi u Nišu: Druga pobeda Srbije nad Severnom Makedonijom
RSS - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije pobedili su i u drugoj prijateljskoj utakmici reprezentaciju Severne Makedonije rezultatom 33:23 (17:11). 

„Orlovi“ su u niškoj dvorani Čair silovito započeli utakmicu i ubrzo stekli veliku prednost koju su raspoloženi reprezentativci Srbije samo uvećavali. Ekipa Severne Makedonije sredinom poluvremena nije uspela da realizuje tri dosuđena sedmerca, pa je uz efikasnu igru Srbije razlika rasla i do devet golova prednosti. Na poluvreme se otišlo rezultatom 17:11.

U nastavku utakmice Bomaštara je na golu zamenio mladi Luka Krivokapić koji odmah beleži nekoliko odbrana. Srbija istim tempom nastavlja i u drugom delu utakmice. Pored standardnih reprezentativaca i debitanti u ekipi su se trudili da opravdaju poverenje selektora Đerone i nametnu se i za sledeće akcije. Sigurnom igrom „orlovi“su priveli utakmicu kraju uz dvocifrenu prednost – 33:23. Najefikasniji u redovima Srbije bili su Vanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po 5 postignutih golova, dok su se Darko Đukić i Petar Đorđić po 4 puta upisali u strelce. U redovima Severne Makedonije istakli su se Nenad Kostevski sa 5, a Cvetan Kuzmanovski i Ivan Georgiev su postigli po 4 gola.

SRBIJA - SEVERNA MAKEDONIJA 33:23 (17:11) 

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 2, Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Krivokapić, Trnavac, Ilić N 1, Pešmalbek 5, Kukić 2, Ilić V 5, Šotić 2, Ratković, Nikolić 3, Petrić 1, Bogdanović, Radojković, Milosavljević 1, Đorđić 4

SEVERNA MAKEDONIJA: Kuzmanovski 4, Manaskov, Georgiev 4, Petkovski, Gorgievski, Kostevski 5, Kizik, Gorgovski 1, Kondev, Kukulovski, Mladenovik, Jagurinovski 2, Stojkovik, Alarov 2, Atanasaovski 1, Serafimov, Simonovski 1, Misevski 3

Komentari (0)

Sport