Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije nisu uspele: Brazil u finalu Lige nacija

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2022

-

09:16 >> 15:57

Odbojkašice Srbije nisu uspele: Brazil u finalu Lige nacija
odbojkašice Srbije - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Najbolje odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, budući da su u pufinalu pretrpele poraz od selekcije Brazila, pa će se sutra od 14.00 časova u meču za treće mesto boriti protiv pobednika duela Italija - Turska (17.30) - 1:3 (25:14, 18:25, 24:26, 19:25).

Sjajno su igračice selektora Danijelea Santarelija otvorile meč. Nisu se uplašile najbolje igračice sveta, Gabi, spremili su taktiku kako da je zaustave, blok je funkcionisao perfektno, baš kao i servis, a napad je bio raznovrstan.

Takav razvoj događaja im je ulivao dodatno samopouzdanje, među rivalke se evidentno uvukla nervoza i to je rezultirali sigurnim i, na oko, lakim osvajanjem ovog perioda igre 25:14.  

Gde se stalo u prvom setu natavilo se u drugom. Srbija je ponovo dominirala, Brazilke nisu imale rešenje za fantastičan blok aktuelnih svetskih šampionki. Ponovo im je to stvaralo nervozu, zbog čega su u jednom trenutku morale da jure zaostatak od 3:7, ali su nekako uspele da se vrate u meč i stignu do 9:12.

Malo im je u tome pomogao i loš servis Srpkinja koje su u uvodnim trenucima drugog seta napravile dve servis greške, dok im je taj segment igre u prvom periodu meča bio perfektan. Napravile su Brazilke seriju 10:1, odvojile se na 11:17 i mirnom igrom došle do izjednačenja.

Prijem servisa je ponovo podigut na viši nivo, uspešan procenat servisa je podignut i to se odmah odrazilo na rezultat trećeg seta. Ana Bjelica je vezala tri poena na početku ovog perioda igre i Srbija je stigla do prednosti 12:5 pred odlazak na prvi tehnički tajm-aut.

Međutim, Brazilke se nisu predavale, dodale su gas, igračice Srbije su postale nervozne, dva puta su ispustile tri poena prednosti i rivalke su nakon velikog preokreta došle do 2:1 u setovima.

Taj treći set je ostavio dubok trag u igri selekcije Srbije. Nisu aktuelne svetske šampionke mogle da se vrate u meč, kao da su dobar deo četvrtog perioda igre potrošile na razmišljanje kako su uspele da ispuste sigurnu prednost iz trećeg seta.

Brazilke su tu smušenost znalački uspele da iskoriste i rutinskom igrom do kraja meča su uspele da osiguraju trijumf i obezbede plasman u finale.

IV SET

19:25 - Brazilke su uspele da sačuvaju prednost i plasiraju se u finale.

11:15 - Blok aut Bjanke Buše i Brazil je na "plus četiri", a Danijele Santareli traži tajm-aut u pokušaju da probudi ekipu.

9:12 - Odlepile su se Brazilke i na prvi tehnički tajm-aut u četvrtom setu se odlazi sa tri poena prdnosti za Brazilke. 

7:7 - Izjednačena borba se vodi u četvrtom setu. Srbija je uspela da se konsoliduje nakon odličnog početka rivala.

1:3 - Brazilke su pune samopouzdanja, igračice Srbije deluju kao da su još u prethodnom setu i to donosi prednost rivalkama.

III SET

24:26 - Furuizan finiš Brazilki, serija grešaka Srbije i rivalke su uspele da povedu sa 2:1 u setovima.

20:17 - Bitan trenutak za Srbiju. Brazil se vratio na "minus jedan", Ana Bjelica je duplirala prdnost, a onda Južnoamerikanke greše. Srbija ponovo ima opipljivu prednost u finišu trećeg seta.

 

 

14:12 - Još jednom su se vratile Brazilke i sa četiri vezana poena su došle na samo dva poena zaostatka. 

12:5 - Opet je Srbija ona stara. Sve polazi za rukom igračicama Danijeala Santarelija i na prvi tehnički tajm-aut se odlazi sa ubedljivom njihovom prednošću.

5:1 - Tri vezana poena Ane Bjelice, jedan Jovane Stevanović i greška Brazilki doneli su veliku prednost Srbiji. Mogao bi ovo da bude nagoveštaj mnogo boljeg izdanja svetskih šampionki.

II SET

25:18 - Spasile su igračice Srije prvu set loptu Brazila na ovom meču, ali su rivalke uspele da iskoriste drugi i izjednače na 1:1.

10:15 - Vodila je Srbija 9:7, sada serija 8:1 selekcije Brazila za sigurno vođstvo u ovom setu.

10:13 - Četvrti poen iz napada Bergman i Brazilke preuzimaju dominaciju u ovom setu.

9:12 - Brazilke su se vratie u igru i stiču prednost pred odlazak na tajm-aut.

7:3 - Fantastična igra Srbije, Bojana Drča kuvanjem uvećava prednost našeg nacionalnog tima i Brazilke ponovo moraju na tajm-aut kod selektora Ze Roberta, ali i posle te pauze Srbija osvaja novi poen. 

1:0 Počeo je drugi set i to onako kako je prethodni završen, poenom Srbije.

I SET

25:14 - Sjajna igra reprezentacije Srbije u prvom setu. Slušao nas je servis, blok je bio odličan i kao rezultat toga došao je ubedljiv trijufm u ovom delu igre.

16:10 - Sjajno kuvanje Ane Bjelice. Srbija potpuno kontroliše ovaj meč i selektor Brazila Ze Roberto traži novi tajm-aut.

 

 

12:9 - Odbojkašice Srbije prvi tehnički tajm-aut dočekuju sa prednošću. Ponovo sve ide na ruku igračicama selektora Santarelija.

7:8 - Period nešto malo bolje igre Južnoamerikanki koje prelaze u vođstvo.

4:2 - Srbija odlično otvara meč i kontroliše uvodnih nekoliko poena. 

Meč je počeo. Prve se na liniji servisa nalaze reprezentativke Brazila.

Ženska odbojkaška reprezentacija Sbije boriće se danas (14.00) protiv selekcije Brazila za prolaz u finale završnog turnira Lige nacija, koji se održava u Ankari.

Nakon pobede nad reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu ovog takmičenja, najbolje srpske odbojkašice imaju veliku dozu samopouzdanja i veruju da mogu da se domognu finala.

"Pobeda protiv Amerikanki nam je mnogo značila, ekipa se nlazi u dobrom trenutku i verujem da devojke mogu da odigraju dobar meč i plasiraju se u finale. Brazilke u svojim redovima imaju najbolju igračicu sveta, Gabi, ali i mi imamo isto tako dobre pojedince i ukoliko budemo koncentrisane na našu stranu terena i igrale pametno, možemo da se nadamo uspehu", kaže Jelena Blagojević koja se nalazi u stručnom štabu selektora Danijelea Santarelija.

U drugom polufinalnom meču od 17.30 se sataju selekcije Italije i Turske, a pobedinici ova dva susreta će se za titulu boriti u nedelju od 17.30 časova, dok je u 14.00 sati zakazana utamica za treće mesto.

Komentari (0)

Sport