Ostali sportovi

Ivana Vuleta i Milica Gardašević u finalu skoka udalj na EP u Minhenu

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2022

-

10:54

Ivana Vuleta i Milica Gardašević u finalu skoka udalj na EP u Minhenu
Ivana Vuleta i Milica Gardašević u finalu skoka udalj na EP u Minhenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ivana Vuleta i Milica Gardašević plasirale su se u finale skoka udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu i 18. avgusta od 20.05 časova boriće se za medalje.

Iako je Ivana Vuleta jedna od kraljica ove discipline na planeti, Milica Gardašević je prva stigla do finala i to iz prvog skoka. 

Oduševila je Milica jer u prvom skoku ostvarila daljinu od 6,83 metara čime je izjednačila lični rekord ostvaren 8. avgusta ove godine u Mađarskoj. Preskočila je normu (6,75) i uz Nemicu Malaiku Mihambo (6,99 metara) plasirala se u finale iz "A" grupe već posle prve serije. Ukrajinka Marina Bek-Romančuk je u poslednjoj trećoj seriji preskočila normu i sa 6,87 ušla u finale.

Ivana Vuleta je ponovo takmičenje počela prestupom, da bi u drugom skoku doskočila za nju na skromnih 6,53 metra što joj je bilo dovoljno u tom trenutku za treće mesto u "B" grupi kvalifikacija. U trećem skoku Ivana je doskočila na 6,67 metara i pobedila u grupi, što je bilo četvrto ostvarenje u kvalifikacijama iz Mihambo i Gardaševićeve.

U finalu u četvrtak od 20.05 gledaćemo u borbi za medalje okršaj Nemice Mihambo, Ukrajinke Marine Bek-Mirančuk i srpskih diva Ivane Vulete i Milice Gardašević.

Komentari (0)

Sport