Ostali sportovi

Ferštapen pobedio u Belgiji, Hamilton odustao

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2022

-

18:34

Ferštapen pobedio u Belgiji, Hamilton odustao
Ferštapen pobedio u Belgiji, Hamilton odustao - Copyright Tanjug/(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

veličina teksta

Aa Aa

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Belgije, koja je danas u šampionatu Formule jedan vožena na stazi Spa Frankoršamp.

Ferštapen je u Belgiji stigao do devete pobede ove godine, a ostvario je 29. trijumf u karijeri. Holanđanin je osvojio i dodatni bod za najbrži krug.

Drugo mesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Meksikancu Serhiju Perezu, koji je za Ferštapenom kasnio skoro 18 sekundi. Treći je bio Španac Karlos Sainc iz Ferarija.

Vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel osvojio je četvrto mesto u Belgiji, a iza njega je bio vozač Alpine Španac Fernando Alonso.

Bodove su još osvojili vozač Ferarija Šarl Lekler iz Monaka, Francuz Esteban Okon iz Alpine, Nemac Sebastijan Fetel iz ekipe Aston Marin, Francuz Pjer Gasli iz Alfa Taurija i Tajlanđanin Aleksandar Albon iz Vilijamsa.

Ferštapen, koji je aktuelni svetski šampion u F1, startovao je sa 14. pozicije, ali je na zasluženo stigao do pobede.

Sainc je iskoristio pol poziciju i poveo na startu trke, a već u prvom krugu odustao je vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton posle sudara sa Alonsom. Ferštapen je preuzeo prvo mesto u 12. krugu, a onda je sigurnom vožnjom stigao do nove pobede u šampionatu.

Holanđanin je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 284 boda, dok je Perez drugi sa 191. Lekler je treći sa 188 bodova, a Sainc čevrti sa 171. Rasel je peti sa 170 poena, dok je Hamilton šesti sa 146.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 4. septembra za Veliku nagradu Holandije na stazi u Zandvortu.

Komentari (0)

Sport