Ostali sportovi

Jevrosimović: Medalje u atletici su proizvod domaće pameti

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

16:32

Jevrosimović: Medalje u atletici su proizvod domaće pameti
Veselin Jevrosimović Ivana Vuleta - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Atletika je u Srbiji u ekspanziji, sve češće se sa velikih takmičenja donose medalje. Predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović govorio je o fantastičnim uspesima na Evropskom prvenstvu u Minhenu gde su osvojena četiri odličja.


"Pre 12 godina mogli smo da sanjamo da imamo jednu medalju, danas ih imamo četiri sa Evropskog šampionata, moglo je da ih bude i više da smo imali malo sreće. Ove medalje jesu veliko iznenađenje za naciju, a za nas u Savezu su plod našeg rada. Ostvarili smo zaista veliki uspeh i ono na šta smo posebno ponosni, to je da su ove medalje proizvod domaće pameti", rekao je Jevrosimović na konferenciji za medije.

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta osvojila je zlato na EP u Minhenu, uz svetsko dvoransko zlato u Beogradu.

"Ova sezona preti da bude najušpesnija u mojoj karijeri. Osvojila sam dve zlatne medalje skokovima od preko sedam metara. Čekam samo finalni miting Dijamantske lige naredne nedelje u Cirihu da stavim tačku na ovu godinu. Idem na zlato u finalu. Tamo ću nastupiti rasterećena i želim da pobedom stavim tačku na ovu sezonu", zaključila je Ivana Vuleta.

 Angelina Topić je ove sezone tri medalje (zlato na juniorskom EP, bronzu na juniorskom SP i bronzu na seniorskom EP), Adriana Vilagoš tri (zlato na juniorskom SP, Mediteranskim igrama i srebro na seniorskom EP), Armin Sinančević dve (zlato na Mediteranskim igrama i srebro na EP), Asmir Kolašinac srebro na MI, Lazar Anić takođe srebro, a Milica Gardašević zlato, dok su na Evropskom festivalu mladih osvojene dve medalje - Maša Rajić na 800 metara zlato, Nikolima Pejatović srebro u sloku u vis.


Teodora Boberić u troskoku bila je druga na šampionatu Evrope za juniore u troskoku, a Natalija Dragojević treća.

Komentari (0)

Sport