Ostali sportovi

Očajni vaterpolisti Srbije posle drame u petercima pobedili Holandiju i igraće za deveto mesto na EP sa Rumunijom

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

14:44

Očajni vaterpolisti Srbije posle drame u petercima  pobedili Holandiju i igraće za deveto mesto na EP sa Rumunijom
Očajni vaterpolisti Srbije posle drame u petercima pobedili Holandiju i igraće za deveto mesto na EP sa Rumunijom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle velikog razočarenja i poraza od Francuske, srpski vaterpolisti odigrali su novu očajnu partiju i tek posle dramatičnog izvođenja peteraca pobedili su Holandiju 12:11 (2:1, 3:1, 1:4, 0:0) - 6:5 petercima, pa će za deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Splitu igrati protiv Rumunije, koja je takođe posle izvođenja penala pobedila Izrael 11:10 (8:8).

Posle 32 minuta bilo je nestvarnih i razočaravajućih 6:6, pa su se izvodili peterci. Strahinja Rašović je pogodio prvi peterac, Dobožanov je odbranio udarac Kopmana, ali i Vagner je zaustavio Stojanovića. Gilen je izjednačio na 7:7. Vučinić je pogodio za 8:7, a Vinkelhorst na 8:8. Ranđelović je bio precizan, kao i Van Ijperen. Drašović je doneo prednost 10:9, ali je Jansen je takođe bio uspešan. Strahinja Rašović je i drugi put bio uspešan sa pet metara, kao i Kopman za Holanđane.

Stojanović je pogodio u drugom krugu penala, da bi Rističević odbranio udarav Gilena za konačnih 12:11.

Srpski vaterpolisti su u prve dve četvrtine igrali slabo, ali razlika u klasi bila je očigledna, pa je prednost izabranika Dejana Savića samo rasla, na poluvremenu je bilo 5:2.

A, onda je usledio potop, četvrtina za zaborav, Gilen i Kopman su postigli četiri gola pa je pred ulazak u poslednju četvrtinu rezultat glasio 6:6.

Savić je promenio golmana Rističevića, na gol je stao Lazar Dobožanov u poslednjoj četvrtini i "zaključao gol", ali je neverovatno koliko je Srbija imala katastrofalnu realizaciju (19,4 odsto), pogotovo sa igračem više. 

Pogađali su naši igrači stative, ali je na kraju na semaforu ostalo nestvarnih 6:6, pa su se izvodili peterci.

Strelci za Srbiju u 32 minuta bili su: Drašović i Stojanović po dva,  a Vučinić i Strahinja Rašović po jedan.

Komentari (0)

Sport