Ostali sportovi

Počinje SP u rvanju: Beograd centar rvačkog sveta

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2022

-

10:29

Počinje SP u rvanju: Beograd centar rvačkog sveta
Počinje SP u rvanju: Beograd centar rvačkog sveta - Copyright sport

veličina teksta

Aa Aa

Srbija i Beograd će od danas pa do 18 septembra biti rvački centar sveta, budući da u našem glavnom gradu počinje Svetsko prvenstvo na kojem će učestvovati više od 800 takmičara iz 75 zemalja.

Na ovom takmičenju biće održane borbe u grčko-rimskom stilu i slobodnom stilu, kao nadmetanja u ženskom rvanju.

Među učesnicima ovog takmičenja naći će se osvajači svetskih i olimpijskih medalja, a Srbiju će predstavljati 12 rvača od kojih su petorica učesnici Olimpijskog programa "Pariz 2024" - Zurabi Datunashvili, Mate Nemeš, Viktor Nemeš, Sebastijan Nađ i Stevan Andrija Mićić.

Pored njih reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u rvanju predstavljaće i Hetik Cabolov, Strahinja Despić, Magomedgadzhi Nurasulo, Ana Fabijan, Fani Nađ, Ali Arsalian i Mihail Kajai.

Beograd i Srbija će prvi put biti domaćini Svetskog prvenstva u rvanju. Beograd je ove godine već bio domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, kao i Fajnal fora u košarci. Organizacija Svetskog seniorskog prvenstva predstavlja važan događaj za promociju rvanja, ali i naše zemlje i glavnog grada. Od subote, 10. septembra do nedelje, 18. septembra u Beogradu, u Štark areni biće održana nadmetanja, a ulaz će biti besplatan.

Komentari (0)

Sport