Ostali sportovi

Vateroplisti Srbije se u Kranju pripremaju za olimpijsku medalju

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2021

-

14:30

Vateroplisti Srbije se u Kranju pripremaju za olimpijsku medalju
Vateroplisti Srbije se u Kranju pripremaju za olimpijsku medalju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije se na Brdu kod Kranja priprema za takmičenje na Olimpijskim igrama u Japanu, a kako je za Tanjug izjavio pomoćnik selektora Stefan Ćirić pripreme teku po planu, svi igrači su zdravi i spremni da daju sve od sebe kako bi osvojili još jedno olimpijsko zlato.

Na priprema u Sloveniji je 21 igrač, ima i sasvim mladih i veterana, kao što je uostalom u našoj reprezentaciji uvek bilo i što se pokazivalo kao dobitna kombinacija.

Najmlađi igrač je 1999.godište a najstariji 1983.

Jedan od veterana svakako je Duško Pijetlović, kome će Olimpijada u Japanu biti četvrta i njome će se oprostiti od reprezentacije.

"Zadovoljan sam pripremama, svi radimo naporno a ovde u Kranju zaista imamo sve uslove koji su nam potrebni kako za fizičku tako i za psihičku pripremu", kaže za Tanjug Pijetlović.

Ističe da će tim, za koji god se sastav bude odlučio selektor Dejan Savić, dati sve od sebe kako bi se ostvarila cilj zvani zlatna medalja.

Njemu i još nekolicini igrača koji će se posle Olimpijade oprostiti od reprezentacije ta činjenica je dodatni motiv da se bore za zlatno odličje.

"Svaka medalja je uspeh za nas ali uvek smo igrali na zlato i bili zadovoljni samo zlatom", ne krije Pijetlović.

Kao iskusan igrač, mlađim saigračima ukazuje na ono što ne valja, po potrebi ih posavetuje ali kako kaže sistem u našoj reprezentaciji je čvrst i stabilan kada je reč o odnosu između mlađih i starijih, tako da u tom smislu nikada nije bilo problema.

"Kada sam ja bio mlađi ušli smo u taj sistem i on se održava i sada je tako i sve to nas drži na najvišem nivou“, kaže on.

Stefan Mitrović ističe da je završen prvi deo priprema koji je bio izuzetno naporan.

Uslove za pripreme ocenjuje kao standardno fenomenalne i dodaje da su reprezentativci u Kranju bili i pred Olimpijske igre u Riju 2016 godine.

"Ovde pronalazimo svoj mir. Pripreme teku odlično i nadamo se da će i rezultati biti spram toga. Znam da svi od nas očekuju medalju, a mi možemo da kažemo da ćemo sigurno dati sve od sebe da stignemo što je dalje moguće", kaže Mitrović.

MN Press

 

 

Budući da u hotelu još nema puno gostiju, da je dosta igrača preležalo koronu, neki su vakcinisani, ne plaše se zaraze i misli su im usmerene na Japan i medalju.

Pomoćnik selektora Stefan Ćirić za Tanjug naglašava da je najbitnije da su svi negativni na korona virus i da nema povređenih.

"Ovde nam je odlično, imamo sve preduslove za rad. Radili smo ono što se zovu bazične pripreme, teretana, plivanje a kasnije dolaze lakše stvari koje se tiču taktičkog dela priprema", navodi on.

Igrači u Kranju ostaju do 2. Jula a zatim im u Beogradu sledi turnir na kome će učestvovati reprezentacije Španije, Francuske i naša B selekcija.

U Japan će se, navodi Ćirić putovati nešto ranije jer zbog mera koje se tiču pandemije 14 dana pre početka Olimpijade reprezentativci idu u grad Kašivazaki.

"Nije prvi put da idemo tamo. Išli smo i 2019. i tamo imamo fantastične uslove a sa nama će trenirati reprezentacije Crne Gore i Japana što je dobro za pripreme", rekao je on.

Kada je reč o rezultatskim planovima navodi da Srbija uvek cilja na prvo mesto ali da će ove godine biti velika konkurencija.

Ipak, kako reče, naši reprezentativci su navikli na pritisak, dosta njih se oprašta od reprezentacije i želeće da to bude uz olimpijsko zlato.

Komentari (0)

Sport