Ostali sportovi

Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2022

-

22:48

Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope
Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, Angelina Topić, proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu.

Nagrada "Pjotr Nurovski" dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Angelina već nekoliko godina vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. 

Na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 metra. 

Tu se nije zaustavila u 2022. godini, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju. Pored toga, Angelina Topić je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila sjajno 9. mesto.

Vidno raspoložena i sa osmehom nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila da je presrećna. 

"Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture".

Olimpijski komitet Srbije

 

U konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našle su se još tri devojčice i jedan dečak. 

Drugoplasirana bila je skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija), na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija), dok je četvrta veslačica Sofia Dalidu (Grčka) i na poslednjem, a peta gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).

Angelina Topić je izrazila zahvalnost što se našla među nominovanima za osvajanje ove prestižne titule.

"Osvajanje Evropskog prvenstva u atletici do 18 godina, osvajanje bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu i osvajanje bronzane medalje na seniorskom Evropskom atletskom prvenstvu u Minhenu kao najmlađa na terenu, a iznad svega, skok svetskog rekorda ostvario mi je životni san i to mi je pokazalo da sam sve svoje napore uložila u pravu perspektivu. Povrh toga, nominacija za nagradu Piotr Nurovski mi znači mnogo. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše da idem napred bez oklevanja i da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se".

Komentari (0)

Sport