Ostali sportovi

Srpski futsaleri pobedom startovali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

19:46

Srpski futsaleri pobedom startovali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Futsal reprezentacija Srbije danas je u Oslu savladala selekciju Norveške sa 4:2 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.  

Vodeći pogodak postigao je Đorđe Rosić nakon pet minuta igre. Nemanja Momčilović je rukom poslao loptu u prostor rosiću, ali je ona pogodila jednog od defanzivaca Norveške u leđa, nakon čega je mladi srpski futsaler bez mnogo problema pogodio za 1:0.

Uprkos mnogo boljoj igri Srbije i konstantnoj inicijativi, Norveška je uspela da dođe do izjednačenja. Halvorsen je u devetom minutu proigrao Sindrea Andrea Egena, koji se dobro snašao, primio loptu na grudi i posla loptu u mrežu.

Ipak, na startu drugog poluvremena kapiten, Stefan Rakić je doneo novu prednost srpskoj reprezentaciji. Strelac prvog gola, Đorđe Rosić, našao se u ulozi asistenta, a Rakić je na fenomenalan način savladao Keneta Rakvaga.

Taman kada je delovalo da je Srbija jako blizu trećeg pogotka, Norvežani su uspeli da se vrate u igru. Igrao se 33. minut kada je Sindre Velo poslao loptu iza leđa Aksentijevića.

Fantastičnu akciju su odradili izabranici Dejana Majesa, ali nisu imali sreće. Tomić je ostavio loptu za Lazarevića, koji je sjajno šutiralo ali je lopta pogodila stativu i odbila se u teren.

Ipak, ono što nije uspeo tada, jeste samo minut kasnije. Lazarević je u 37. minutu maestralno prošao svog čuvara, a potom poptuno lucidno prebacio golmana, pa tako pokazao zašto je najbitniji igrač srpske reprezentacije.

Konačan rezultat postavio je Đorđe Rosić u 38. minutu. Aksentijević je poslao dugu loptu ka Tomiću, koji je odlično primio loptu i poslao je pred protivnički gol, odakle je Rosić bez problema zatresao mrežu.

U narednom meču Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Francuske u sredu (12. oktobra) od 19 časova.

Sastavi:

Norveška: Rakvaag, Šjetne, Egen, Halvorsen, Johansen
rezerve - Ajer(gk), Johanson, Dal, Velo, Moen, Skinlo, Vermaker, Oklan, Lind

Srbija: Momčilović, Aleksić, Vasić, Tomić, Lazarević

rezerve - Vulić(gk), Milosavljević, Matijević, Rosić, Krasnić, Petrov, Rakić, Petrašević, Marinković

Danska - Srbija 2:4
/Egen 9, Velo 34 - Rosić 6, 38, Rakić 24, Lazarević 37/

Komentari (0)

Sport