Ostali sportovi

Jelena Janićijević: Neverovatan osećaj, želim u Pariz

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2022

-

12:42

Jelena Janićijević: Neverovatan osećaj, želim u Pariz
Jelena Janićijević: Neverovatan osećaj, želim u Pariz - Copyright BSS

veličina teksta

Aa Aa

Neverovatan je osećaj videti svoju zastavu na Evropskom prvenstvu među tri najsjajnija odličja, još je neverovatnije da primim čestitke direktno od ministra sporta i predsednika države, izjavila je srpska bokserka Jelena Janićijević.


Ona je na Evropskom prvenstvu u Budvi osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 66 kg i postala prva srpska bokserka sa odličjem na Evropskim šampionatima.

"Navikla sam da predsednik Bokserskog saveza Srbije i cela uprava budu pored mog ringa sve vreme, bili su i ovaj put na oba moja meča, podržavali me i hvala im na tome”, izjavila je Janićijević, a preneo Bokserski savez.

Janićijević se prethodne četiri godine takmičila u profi boksu, aktuelna je šampionka Evrope i četvrta na svetu.

"Marta ove godine osvojila sam EBU evropsku titulu i koliko znam i imamo informacije sa naših prostora ovu titulu je imao samo Marjan Beneš. Olimpijski boks u kome sam sad osvojila evropsku bronzu je nešto sasvim drugačije. Format tri minuta po tri runde sa znatno drugačijim pravilima bodovanja, taj manji broj rundi daje manje prilika da se menja strategija i manje da se nadmudruje sa protivničkim timom. Osećam da u narednih godinu dana kroz ciklus kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre mogu još bolje da se adaptiram i zaradim mesto na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, a za dalje ćemo videti”, istakla je Janićijević.

Komentari (0)

Sport