Ostali sportovi

Nastavlja se Evropsko prvenstvo u rukometu za žene: Srbija spremna za duel sa Danskom

Komentari

Autor: Euronews

06/11/2022

-

13:15

Nastavlja se Evropsko prvenstvo u rukometu za žene: Srbija spremna za duel sa Danskom
Rukometašice Srbije - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ženska rukometna reprezentacija Srbije od 20:30 časova (Arena 2 sport) igra utakmicu drugog kola, grupe B, 15. Evropskog prvenstva za dame. Rival će biti selekcija Danske, koja je u prvom kolu pretrpela neočekivani poraz od Slovenije (28:26), dok je Srbija takođe ostala bez bodova, s obzirom na to da je od izabranica Uroša Bregara bolja bila Švedska (27:21).

Srbija je loše otvorila šampionat, ali će u odnosu na propozicije takmičenja koje kažu da tri od četiri selekcije iz grupe idu dalje, već večeras imati priliku da pobedom u direktnom duelu praktično eliminiše reprezentaciju Danske. Biće ovo još jedan okršaj za srpski nacionalni tim u kojem će rival biti tim iz Skandinavije, što prema rečima Kristine Liščević uoči dolaska u Celje, Srbiji mnogo više odgovara.

Ekipa koji sa klupe predvodi slovenački stručnjak Uroš Bregar imala je dobru podršku golmana u prvom utakmici protiv Švedske, a Kristina Graovac (16 odbrana za 34 minuta) proglašena je i za igračicu utakmice. To Srbiji nije bilo dovoljno da odigra egal meč sa timom koji je zauzeo četvrto mesto na Olimpijskim igrama 2021. godine, a stiče se utisak da će i utakmica protiv Dnske biti sličnog ritma.

Dankinje odlikuje brz rukomet, dobar protok lopte u napadu, ali i agresivna odbrana. Međutim, Slovenija je našla penicilin - jedan od domaćina kontinentalnog šampionata je u proseku imao napad od skoro 40 sekundi, usporio je igru u potpunosti, a dobru taktiku Dragana Adžića upotpunila je Ana Gros koja je postigla osam golova.

Istorijski gledano biće ovo četvrti duel Srbije i Danske na evropskim prvenstvima. 2012. godine u Beogradu i šest godina kasnije u Nantu, Srbija je trijumfovala, dok je jedina pobeda Danske bila 2010. pred domaćom publikom u Olborgu.

Grupa B, 2. kolo raspored:

18:00 Slovenija - Švedska - Arena sport 5
20:30 Srbija - Danska Arena sport 2

Komentari (0)

Sport