Ostali sportovi

Ferstapen rešio konflikt sa Perezom: Imace moju pomoć

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2022

-

18:16

Ferstapen rešio konflikt sa Perezom: Imace moju pomoć
Ferstapen rešio konflikt sa Perezom: Imace moju pomoć - Copyright (AP Photo/Fernando Llano)

veličina teksta

Aa Aa

Dvostruki svetski šampion u Formuli 1, vozač Red Bula Maks Ferstapen, izjavio je da je spreman da pomogne timskom kolegi Serhiju Perezu da osvoji drugo mesto u generalnom plasmanu vozača.

Ferstapen je kazao da je rešio konflikt sa Perezom, nakon što je odbio da propusti timskog kolegu prošle nedelje u finišu trke za Veliku nagradu Brazila.

"Nije se radilo o poziciji i nije važno da li je bilo prvo, drugo, peto, sedmo ili deseto mesto. Radilo se o nečemu što se dogodilo ranije u sezoni i već sam objasnio na prethodnoj trci u Meksiku i tim je razumeo i saglasio se", rekao je Ferstapen na konferenciji za novinare u Abu Dabiju uoči poslednje trke sezone.

Red Bul je tražio od Ferstapena da pusti Pereza na šesto mesto, kako bi Meksikanac imao dva boda više u odnosu na vozača Ferarija Šarla Leklera.

"Ništa mi nije rečeno unapred o potencijalnoj zameni pozicija u Brazilu. Mislim da je već trebalo da znaju moj odgovor iz onoga što je rečeno nedelju dana ranije", naveo je Ferstapen.

Red Bul je ranije danas saopštio da je razgovarao sa Ferstapenom i Perezom i istakao da je Holanđanin timski vozač.

"Nikada nismo završili kao tim na prvom i drugom mestu u generalnom plasmanu vozača. Ako bude prilike da pomognem timu, to ću i da učinim", naveo je holandski vozač.

Ferstapen je na prvom mestu u generalnom plasmanu vozača sa 429 bodova, dok Lekler i Perez dele drugo mesto i imaju po 290. Red Bul je obezbedio prvo mesto u konkurenciji kostruktora.

Trka za VN Abu Dabija biće vožena u nedelju od 14 sati.

Komentari (0)

Sport