Ostali sportovi

Streljaštvo: Zorana Arunović i Damir Mikec u finalu Kupa predsednika u Kairu

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

12:51

Streljaštvo: Zorana Arunović i Damir Mikec u finalu Kupa predsednika u Kairu
Zorana Arunović i Damir Mikec - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović plasirali su se danas u finale Kupa predsednika u Kairu u disciplini vazdušni pištolj, saopštio je Streljački savez Srbije.

Arunovićeva je u ženskoj konkurenciji zauzela drugo mesto u kvalifikacijama sa 587 krugova, koliko je pogodila i prvoplasirana Ana Korakaki iz Grčke, dok je Mikec u muškoj konkurenciji takođe bio drugi, sa 583 kruga, jedan manje od Letonca Emilsa Vasermanisa.

U takmičenju vazdušnom puškom za muškarce, Milutin Stefanović je zauzeo deveto, a Lazar Kovačević desetu poziciju. Obojica su za manje od krug i po bili daleko od finala u koje je, kao osmi, sa 626,2 kruga prošao Patrik Jani iz Slovačke.

Teodora Vukojević je nadmetanje u kategoriji vazdušnom puškom u ženskoj konkurenciji završila na 12. mestu.

Arunovićeva i Mikec će sutra gađati u prvoj fazi finala. Takmičenje u Kairu se održava po specijalnim pravilima. U prvoj fazi finala osam najboljih će biti podeljeni u dve grupe. I Arunovićeva i Mikec će biti u grupama B, u koju su svrstani strelci koji su zauzeli drugo, četvrto, šesto i osmo mesto u kvalifikacijama.

Osvajači prva dva mesta po grupama prolaze u polufinale. U svakoj disciplini vazdušnim oružjem pobednik iz jedne će se sastati sa drugoplasiranim iz druge grupe u polufinalnim duelima. Sutra će u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava učestvovati Milenko Sebić.

Komentari (0)

Sport