Ostali sportovi

Aleksandar Vučić najavio dolazak Tajsona i Džošue u Srbiju: SP u Beogradu će biti spektakl

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2021

-

14:20

Aleksandar Vučić najavio dolazak Tajsona i Džošue u Srbiju: SP u Beogradu će biti spektakl
Predsedik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Euronews/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom sporta Rusije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije povodom formiranja Organizacionog odbora i organizacije Svetskog prvenstva u boksu 2021. godine.

Sastanku su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić, predsednik Bokserskog saveza Nenad Borovčanin, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, promoter šampionata glumac Miloš Biković.

Nakon sastanka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je ekskluzivni intervju za TV Arena sport.

"Ne bi smo se prijavljivali da nismo imali mogućnosti, ovo će mnogo da znači za našu decu, mlađu populaciju. Radimo napopularizaciji boksa, imaćemo prvi put 14 kategorija i u svim ćemo imati naše borce. Biće fantastično takmičenje, pored Roj Džonsa Juniora očekujemo i nova lica poput Tajsona, Džošue. Beograd će biti domaćin za više od hiljadu sportista. U isto vreme imamo takmičenje i za malđe seniore u rvanju, dakle naš grad, hoteli biće prepuni", naveo je predsednik Srbije i dodao:

"AIBA je potpisala ugovore sa CNN i Euronewsom, Arena će taj posao najbolje da obavi za ceo region. Podižemo boks, imamo Loznicu, Crvenu zvezdu, Partizan, ali neophodni su nam i ostali klubovi poput Niša, Kragujevca, Vojvodine, Topličanina".

 

 

Predsednik Srbije je dobro upoznat sa boksom, a posebno je impresioniran karijerom Roja Džonsa.

"On je čovek koji je u četiri kategorije svetski šampion bio. To znaju oni koji su se nekada bavili boksom, znam koliko je teško prebacivati se iz kategorije u drugu, menjati kilažu. Morate da sačuvate istu brzinu, okretnost, eksplozivnost, to je fantastičan talenat. Ja volim bokserke sa ovih prostora, posebno Mirka Puzovića, legendarni kragujevački šampion. Ko nije voleo Marijana Beneša? Nama trebaju ruski treneri zbog discipline, a opet volimo da vidimo atraktivne boksere. Imali smo zaista fantastičnih talenata i boraca".

Kada je reč o prisustvu gledalaca na Svetskom prvenstvu, predsednik Vučić je imao spreman odgovor, ipak, postoji i "crv" sumnje.

"Razgovarali smo danas o navijačkoj zoni i svemu drugom, ne možemo da koristimo pune kapacitete Arene ali možemo da očekuje 10 hiljada ljudi ako situacija bude povoljna kao danas. Iskreno, ja sam veoma uplašen za to što može da nas očekuje, izolovan je prvi slučaj delta soja u Kraljevu i brinem se šta će da bude na jesen. Naše je da se vakcinišemo i uradimo sve što možemo".

 

 

Za kraj, predsednik je imao poruku za našu kuću.

"Uveren sam da će biti spektakl na Areni, želim vam uspeh i hvala na svemu što radite za boks", zaključio je Aleksandar Vučić.

Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u Beogradu od 26. oktobra do 6. novembra ove godine, u "Štark areni", a ekskluzivna prava na ovo takmičenje ima upravo TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport